Economia

300 treballadors de Cerámicas Bellavista de Sevilla es manifesten a Barcelona davant de la seu central de Roca

Economia

Uns 300 treballadors de la planta de Cerámicas Bellavista a Dos Hermanas (Sevilla) es manifesten aquest dilluns davant de la seu central de Roca a Barcelona per protestar per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que la companyia planeja per a 191 dels 242 treballadors.

Segons ha indicat el president del comitè d'empresa de Cerámicas Bellavista, Carlos Cortés, aquest diumenge van sortir sis autobusos de les instal·lacions de la planta de Cerámicas Bellavista per traslladar les 300 persones que avui es manifesten a Barcelona.

Amb aquesta acció, Cortès s'ha mostrat "esperançat" i ha esperat que la companyia, "per fi, recapaciti" sobre l'ERO que afectarà gairebé 200 famílies sevillanes i plantegi mesures alternatives a aquest expedient que puguin ser assumides pels treballadors.

En aquest context, UGT ha criticat amb anterioritat que l'ERO afecti la totalitat de la producció directa de Cerámicas Bellavista, de la qual només quedaran les oficines, de manera que "el que realment planteja la direcció del grup Roca és una deslocalització, amb l'única finalitat de traslladar la producció a Portugal".

"Aquesta mesura no es correspon amb el caràcter temporal d'aquesta crisi i concretament del sector de la construcció, motor principal de l'activitat productiva de Cerámicas Bellavista", ha afegit UGT.

D'aquesta manera, des del sindicat s'ha insistit que, a causa d'aquesta situació econòmica "conjuntural", el comitè d'empresa "podria entendre" plantejar algun tipus de mesura de caràcter temporal, "que possibiliti afrontar la crisi i també permeti la continuïtat de la planta, sense haver d'arribar a tancar-la".

"El comitè d'empresa de Cerámicas Bellavista està totalment convençut que la marca té viabilitat en tots els mercats, nacional i internacional, com ha estat fins ara", ha finalitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.