Economia

Roca compra un 50% de Cosmic per ampliar la seva gamma alta i potenciar les exportacions

La tercera part de la producció de Cosmic es destina sobretot a França, Itàlia, Portugal i Alemanya, entre d'altres

El fabricant de sanitaris Roca Corporació ha comprat un 50% del grup Cosmic per ampliar el seu negoci d'accessoris, complements i mobles de bany de gamma alta i impulsar les exportacions en mercats com França, Itàlia, Portugal, Alemanya, el Japó i els Estats Units.

Cosmic és una empresa fundada el 1985 a Barcelona que es dedica a la fabricació i la comercialització d'accessoris, complements i mobles de bany de gamma alta.
Aquesta empresa, de capital familiar, va facturar 22 milions d'euros el 2007, compta amb més de 1.400 punts de venda a Espanya i 400 més repartits arreu del món, i té fàbriques a Caldes de Montbui (Vallès Oriental) i Shunde (Xina), segons ha informat avui Roca Corporació, que no ha volgut concretar el muntant de l'operació.

La tercera part de la producció de Cosmic es destina al mercat exterior, sobretot a França, Itàlia, Portugal, Alemanya, el Regne Unit, el Japó i els Estats Units.

Roca Corporació, amb centres de producció en quatre continents, una xifra de negoci superior a 1.634 milions d'euros el 2006 i una plantilla de més de 23.000 persones, va anunciar recentment la congelació de les seves inversions a Espanya amb vista a l'any 2008 a causa de l'aturada de l'activitat al sector de la construcció.
Dilluns passat va comunicar la presentació d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) de caràcter temporal que afecta 128 treballadors de la seva planta d'Alcalá de Henares (Madrid) durant un període d'un any i que es farà efectiu el 9 de febrer.

A les plantes de Gavà i Viladecans (Baix Llobregat) també va acomiadar fa uns dies 14 treballadors, en el marc d'un altre ERO temporal que va afectar en un principi 21 empleats.

Aquestes retallades de plantilla responen a un excés de producció, en un context de baixa demanda a Espanya i d'acumulació d'existències en algunes fàbriques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.