Economia

"La proposta de Solbes és insuficient i no hi ha acord"

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha rebutjat la proposta del nou model de finançament presentada aquest matí pel ministre d'Economia i Hisenda, Pedro Solbes, perquè tot i ser "un avenç", és "insuficient". "No hi ha xifres ni paràmetres essencials", ha remarcat assegurant que amb aquesta proposta "no hi ha acord".

Castells s'ha mostrat contundent en assegurar que en el document "hi ha elements prou ambigus i inconcrets com per dir que d'aquí en sortirà el model de finançament que hem propugnat des de la Generalitat". El conseller ha afirmat que no hi ha "els mínims necessaris per dir que es compleix l'Estatut". "Tot dependrà de com s'aplica", ha explicat.

Des del govern català s'assegura que en el document presentat per Solbes hi ha una peça "clau" que és decidir el percentatge (el govern espanyol vol que sigui el 80% i el català, el 65%) de l'anivellament dels recursos. "Hi ha alguns recursos que s'han d'anivellar i d'altres que no, però la part que no s'anivella s'ha de quedar a les comunitats autònomes que han fet una aportació per sobre de la mitjana". "Per això és insuficient el document perquè no queda clar quin serà" aquest percentatge per a Catalunya, ha explicat Castells.

És aquesta inconcreció en alguns punts de la proposta de Solbes el que fa dir a Castells que el govern "seguirà negociant" per aconseguir "un nou acord". "Estem en el tram final d'un llarg capítol, que esperem que quedi tancat en unes setmanes", ha remarcat. "Tot plegat va amb retard", ha recordat.

Castells, que considera la proposta "millor que res", ha anunciat que divendres que ve es reunirà amb la resta de socis del tripartit per estudiar a fons el document i poder expressar així "una valoració compartida".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.