Economia

Castells prioritza la qualitat de l'ocupació a la reducció del cost de l'acomiadament

Castells ha llançat una advertència als governs del PSOE: "Si només abordem els problemes d'emergència i els de fons no, els altres sortiran abans de la crisi" que Espanya

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha prioritzat aquest dimecres la qualitat de l'ocupació a la reducció del cost de l'acomiadament en la reforma laboral, paralitzada la setmana passada per la falta d'entesa entre patronal i sindicats.

En un esmorzar a Barcelona sobre el procés d'impuls i revisió de l'Acord Estratègic, Castells ha admès que en temps de crisi "els sacrificis són inevitables", i per això han de repartir-se "equitativament", ja que no pot ser que qui tingui menys sigui el més gran perjudicat.

"Per ser més competitius cal més qualitat d'ocupació" i no reduir el cost de l'acomiadament, ha assegurat. "No serem competitius amb salaris més baixos", ha certificat, ja que amb aquesta via ni Catalunya ni Espanya tenen res a fer respecte als països emergents.

Ha indicat que en els aspectes vitals per sortir de la crisi, com millorar la productivitat o apostar per la innovació, "conflueixen empresaris i treballadors".

Castells ha llançat una advertència als governs del PSOE: "Si només abordem els problemes d'emergència i els de fons no, els altres sortiran abans de la crisi" que Espanya.

Ha constatat a més que a Catalunya ni els agents socioeconòmics ni el govern amaguen el cap sota l'ala. "Hem sortit de pitjors crisis i per descomptat que sabem fer front a la situació", ha postil·lat.

El conseller ha destacat la fortalesa de l'economia catalana respecte a la de tot Espanya, com ara que el PIB per càpita és superior a la mitjana de la Unió Europea i que és el territori de l'Estat "més internacionalitzat" i amb una base industrial més sòlida.

"Quan l'economia mundial comenci a recuperar-se, a Catalunya ho notarem abans que a la resta d'Espanya", ha dit. La raó: "Tenim el vaixell més sòlid per travessar la tempesta".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Projecte pioner per fer paviment de parcs infantils amb taps reciclats

PALAFRUGELL
ENOGASTRONOMIA

El castell d’Olèrdola reuneix els cellers que fan vi ancestral

Barcelona
economia

Els accionistes del BBVA aproven ampliar capital per l’opa al Sabadell

barcelona
economia

El Sabadell demana més concreció a l’oferta de compra del BBVA

barcelona

Pronovias redueix l’ERO a 64 persones i evita la vaga

Barcelona
economia

El TJUE avala la macrodemanda contra cent bancs per les clàusules sòl

barcelona
economia

L’Ajuntament comprarà un edifici al Raval per destinar 8 pisos al lloguer social

Barcelona
economia

El CTESC alerta que l’habitatge és el “principal problema social” i exigeixen accions “imaginatives”

barcelona
economia

Lleida-Alguaire estrena un node 5G per millorar la cobertura i la connectivitat de les empreses

Alguaire