Economia

CiU anuncia que no votarà a favor del FROB

Oriol Pujol insisteix que el pla de rescat bancari pot envair competències de la Generalitat

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha assenyalat aquest dimecres que la federació no votarà a favor de la convalidació del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) al Congrés, i ha insistit en la necessitat que la Generalitat hi presenti un recurs en contra per defensar el seu autogovern.

Segons Pujol, és més que probable que el FROB envaeixi competències de la Generalitat, motiu pel qual CiU no li donarà suport en cap cas, i segueix instant el conseller d'Economia, Antoni Castells, i especialment el president de la Generalitat, José Montilla, a tenir el "coratge que no està tenint" per defensar les competències de Catalunya. En aquest sentit, ha preguntat què faran els 25 diputats del PSC.

Ha indicat que CiU continua esperant un aclariment jurídic sobre les invasions de competències que suposa aquest decret, però ha assenyalat que totes les sospites van en una sola direcció. Prova d'això, ha dit, són les últimes declaracions del governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Ordóñez, "que diu que es veu amb les mans lliures per actuar davant de bancs i caixes", s'ha queixat Pujol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.