Economia

Corbacho confia que el nou pla d'ajust fiscal no afectarà les polítiques socials

El ministre de Treball assegura que cal esperar a veure com es concreta el nou pla que elabora el govern espanyol

El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, espera que el nou reajustament pressupostari que prepara el govern espanyol per accelerar la reducció del dèficit públic entre el 2010 i el 2011 no afecti les polítiques socials d'atur.

"En principi, crec que no", ha dit després d'inaugurar la jornada parlamentària Ocupació i discapacitat, que se celebra aquest dilluns en el Congrés dels Diputats.

No obstant, Corbacho ha assegurat que s'haurà d'esperar que en els pròxims dies el ministeri d'Economia i Hisenda concreti el nou pla de reajustament fiscal dirigit a corregir el dèficit de l'Estat, i per això va considerar "prematur avançar una decisió".

El pla, que serà explicat pel president del govern espanyol aquest dimecres en el Congrés, consisteix en una reducció addicional del dèficit de 0,5 punts percentuals el 2010, que s'afegeix al 0,5% suplementari acordat al març, i d'un punt addicional en el 2011.






Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.