Economia

Oriol Pujol considera que amb les consultes independentistes el dret a decidir "trenca el silenci"

Demana al president Montilla que es pronunciï sobre els resultats

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, considera que la participació registrada en les consultes per la independència que s'han fet en 166 municipis serveix perquè "el dret a decidir trenqui el silenci".

Pujol ha assegurat, des de Vic, que amb la participació registrada la reclamació d'autodeterminació surt d'una "posició somorta". Aquest fet provocarà que cap formació política pugui "passar per alt un fet com aquest".

El portaveu de CiU considera que la participació aconseguida d'aquesta iniciativa feta "amb pocs recursos i voluntariat' és una dada que cal tenir en compte". Pujol ha esperat fins a la mitjanit a la plaça de la Catedral de Vic els resultats de la consulta osonenca.

No obstant això, Pujol considera que la jornada d'aquest diumenge, amb 166 consultes "no s'hauria de portar en el terreny de la burxa política" i ha evitat pronunciar-se sobre el posicionament que han tingut algunes formacions polítiques com el PSC o el PPC. El dirigent diu que es faria "un flac favor" a una jornada històrica com aquesta si ara s'entrés en "politiqueria" sobre el paper que hi ha jugat cada formació. Tot i això, sí que ha demanat al president, José Montilla, que faci "algun pronunciament" sobre un fet "important" del qual diu que el president ni tan sols s'hi ha pronunciat.

Sobre si el resultat de les consultes pot portar CiU a defensar obertament el dret a decidir com a prioritat política, Oriol Pujol ha admès que aquesta opció ha anat planant en l'ideari de CiU "amb més o menys força", però considera que ara cal "prendre nota" d'aquesta iniciativa sorgida des de la societat civil.

Pujol ha seguit aquest diumenge a la nit els resultats de la consulta de Vic des de la plaça de la catedral. Allà ha estat acompanyat, entre d'altres, per l'eurodiputat del seu partit, Ramon Tremosa, i per dirigents comarcals de CDC que han participat activament en la organització de les consultes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.