Economia

Serra evita pronunciar-se sobre fusions en el consell

El president de Caixa Catalunya rebutja valorar l’estat de les negociacions en el màxim òrgan gestor de l’entitat i diu que les converses no estan tancades

Després de les fracassades negociacions amb Caixa Girona per segellar una fusió, Caixa Catalunya ha optat pel silenci absolut en les converses que porta a terme per tirar endavant un procés d’integració amb altres caixes d’estalvis catalanes. Així ho van indicar fonts de l’entitat, que van subratllar, a més, que aquest seria el missatge que el president de Caixa Catalunya, Narcís Serra, transmetria en el consell d’administració ordinari que havia de celebrar-se ahir a la tarda.

“Com que les negociacions no estan tancades, Serra no presentarà cap projecte al consell ni farà esment de com estan les converses”, van indicar les mateixes fonts, que, no obstant, van destacar que en qualsevol moment es pot convocar un consell extraordinari per presentar un pla d’integració.

L’entitat presidida per Narcís Serra està tancant els últims serrells d’una unió a tres bandes amb Caixa Tarragona i Caixa Manresa, una operació que podria anunciar-se de forma imminent.

El pla inicial de Caixa Catalunya era impulsar una fusió amb les altres dues entitats de fundació pública: Caixa Tarragona i Caixa Girona. La negativa de l’entitat gironina va trastocar aquests plans, ja que el grup que dirigeix Adolf Todó feia temps que treballava amb un altre escenari en què també era present Caixa Manresa. El grup del Bages, que havia participat en les reunions per a una fusió amb Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu, sembla ara molt a prop de segellar la unió amb Caixa Catalunya i Caixa Tarragona.

Fonts coneixedores de les negociacions asseguren que les converses vénen de lluny, propiciades per l’estreta relació professional que existeix entre Todó i l’actual director de Caixa Manresa, Feliu Formosa. Todó i Formosa van treballar junts més de deu anys a Caixa Manresa, quan Todó era el director general de l’entitat i Formosa el seu adjunt. Precisament, aquest esquema és el que preveu repetir Todó a Caixa Catalunya, on ja té com a mà dreta Jaume Masana, un home procedent també de Caixa Manresa.

Enuig al Vallès i Osona

De fet, les avançades converses entre les dues entitats van provocar l’enuig de les direccions de les Caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu, que finalment van considerar poc sinceres les ja passades negociacions amb Manresa per impulsar la integració. “Creuen que Manresa va participar en les negociacions per simple xafarderia, ja que tenia decidit que el seu soci seria Caixa Catalunya”, assenyalen des del sector. Malgrat aquest escenari, la Cambra de Comerç de Manresa va emetre dilluns un comunicat en què es demana que els “criteris empresarials” regeixin la possible operació i que, d’aquesta manera, “els aspectes polítics no passin per sobre dels empresarials”.

Una mica més complicades semblen les negociacions amb l’entitat tarragonina. El rebuig que l’operació ha generat en amplis espectres de la societat tarragonina en dificulta el tancament definitiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.