Economia

Caixa Tarragona, Caixa Catalunya i Caixa Manresa ultimaran la fusió aquesta setmana

Les dues caixes de fundació pública i la del Bages estan tancant detalls sobre el repartiment del poder en la nova entitat

Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa preveuen decidir aquesta setmana el seu futur en comú, un cop es tanqui el repartiment de poders resultant de la fusió.En un procés en què Caixa Catalunya i Manresa hi han trobat millor sintonia que Caixa Tarragona, les recomanacions del Banc d'Espanya i l'opció d'acudir al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) han decidit l'entitat tarragonina a llimar esculls sobre la seva reticència a perdre poder en una nova entitat liderada per Caixa Catalunya.

L'origen públic de les dues caixes és el fet que ha suposat conflictes polítics i els obstacles més importants per la fusió, amb la Diputació de Tarragona -controlada per CiU- contrària a diluir la seva influència en una unió en la qual el pes més gran és per a Caixa Catalunya, fundada per la Diputació de Barcelona, de control socialista.

Caixa Catalunya suma gairebé el 80% dels actius conjunts, seguida per Tarragona (15%) i Manresa (menys del 10%), però l'acord de fusió suposarà la cessió de quota de poder de l'entitat presidida per Narcís Serra, que malgrat aquesta concessió també encapçalarà la nova caixa.

Segons els contactes dels últims dies, Caixa Catalunya està disposada a tenir una representació en els òrgans de govern de la caixa fusionada d'al voltant del 60%, perquè Tarragona compti amb un 25% -el seu objectiu és el 30%- i Manresa amb un 15%.

Les direccions de les tres caixes preveuen pactar el repartiment definitiu aquesta setmana i convocar els seus respectius consells d'administració en qüestió d'hores per donar llum verda a la fusió i desenvolupar el projecte. L'entitat resultant serà la segona caixa d'estalvis catalana, per darrere de La Caixa, i la quarta d'Espanya. A més, serà la segona fusió d'entitats catalanes després de l'anunciada per Caixa Sabadell, Terrassa i Manlleu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

Se suspèn la vaga de neteja de Calella gràcies a un preacord

Calella
EMPRESA

Roger Viusà deixa el Plaça del Vi 7 a mans dels germans Roca

GIRONA

La farmacèutica Esteve inverteix 100 milions en una nova planta a Celrà

CELRÂ
economia

Cinquanta contribuents sumen un deute amb la Hisenda catalana de més de 83 milions

barcelona
economia

Criteria dobla la seva participació a Telefónica amb l’objectiu de ser el seu primer accionista

barcelona
EMPRESA

Scalpers obre avui les portes d’un nou ‘outlet’ a Llagostera

LLAGOSTERA

El càmping la Ballena Alegre vol ser referent de turisme regeneratiu

SANT PERE PESCADOR
Transport

Air China torna a connectar Barcelona amb Xangai

Barcelona
ECONOMIA

L’enogastronomia, el més valorat pels turistes del Maresme

Mataró