Economia

El govern acceptarà el canvi de nom de Caixa Catalunya

El conseller Castells treu importància al rebatejament de l’entitat financera

El govern no té cap intenció d’impedir el canvi de nom de Caixa Catalunya que planteja l’equip directiu de l’entitat financera aprofitant el procés de fusió amb les caixes de Tarragona i Manresa. Des del departament d’Economia i Finances, que dirigeix el conseller Antoni Castells, consideren que si la pèrdua del nom facilita la unió amb les caixes de Tarragona i Manresa, “doncs endavant” amb el canvi.

El mateix Castells ha tret importància els últims dies al possible rebatejament de l’entitat resultant de la integració i a la pèrdua de la denominació comercial Caixa Catalunya. De fet, els responsables de l’entitat financera han informat en tot moment Castells dels seus plans, que no han estat rebutjats pel conseller.

L’equip directiu de Caixa Catalunya, que lidera Adolf Todó, considera que la marca Caixa Catalunya “està deteriorada” i que la millor opció és aprofitar el procés de fusió amb les caixes de Tarragona i Manresa per buscar una nova denominació comercial que serveixi per donar un nou impuls a l’entitat sorgida de la fusió. A l’entitat financera creuen que el nom Caixa Catalunya pot arribar a limitar el creixement del grup al conjunt del mercat espanyol i asseguren que és necessària una nova marca que doni un impuls al grup sorgit de la integració. Malgrat tot, aquesta decisió no ha deixat de sorprendre una part del món financer, que considera que la marca Caixa Catalunya és la millor per a un grup originari del país. Així, l’expresident de Caixa Catalunya Antoni Serra Ramoneda va destacar ahir en una entrevista a l’AVUI que “el millor actiu que té Caixa Catalunya és el nom; nosaltres mai vam tenir cap problema amb l’expansió pel mercat espanyol amb l’actual denominació”.

Per altra banda, les direccions de les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa van convocar ahir els consells d’administració a una reunió extraordinària que tindrà lloc dimarts que ve per aprovar l’inici del procés de fusió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El CTESC alerta que l’habitatge és el “principal problema social” i exigeixen accions “imaginatives”

barcelona
economia

Lleida-Alguaire estrena un node 5G per millorar la cobertura i la connectivitat de les empreses

Alguaire
economia

Catalunya supera per primer cop els dos milions de turistes estrangers en un mes de maig

barcelona

Refundar: família empresària Fisas-Guixà

conseller de famílies empresàries

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona
economia

Nou rècord d’ocupació amb l’atur més baix dels últims 16 anys

barcelona
ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

Tortosa

Anglès Textil, una de les beneficiàries del PERTE de descarbonització

anglès
estat francès

Els mercats cotitzen a l’alça el resultat de les legislatives franceses

barcelona