Economia

Treballadors de Panrico comencen una vaga per denunciar retalls salarials i el trasllat de part de la producció a Madrid

Economia

Els 450 treballadors de la planta de Panrico de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) comencen aquest dissabte una vaga d'una setmana per denunciar que l'empresa ha traslladat la producció del Dokio, un nou producte de la companyia, a Madrid. Segons denuncien els sindicats, la direcció de l'empresa s'havia compromès a fabricar-lo a Catalunya i amb aquesta mesura temen una reducció de la plantilla. De moment, alerten, ja se'ls ha reduït el sou un 0,6% enlloc d'augmentar-lo un 2%, tal com estava acordat, d'acord amb la previsió de l'IPC del govern. Direcció i treballadors han mantingut una reunió aquest matí sense que s'hagi arribat a cap acord.

Pel que fa la resta de treballadors -els dels centres de distribució de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona-, no es preveu que finalment acabin secundant la vaga, segons ha explicat el secretari general de la Federació d'Agroalimentària de la UGT de Catalunya, José Espigares. El representant d'UGT ha declarat a l'ACN que els treballadors veuen que aquesta vaga és 'injusta i irracional' i que és "un pols important i innecessari" de l'empresa cap els seus empleats. "Portarà conseqüències i enfrontaments importants", ha assegurat.

Espigares ha dit que desitjaria no haver hagut d'arribar a aquest extrem i ha reconegut que una setmana d'aturades és molt per a la companyia i que també s'haurà de veure com ho aguanten els treballadors, ja que els pot suposar un descompte de 700 euros en el seu sou.

Respecte a la reducció dels salaris en un 0,6%, ja que l'empresa aplica l'IPC real -un 1,4%- en lloc de l'augment del 2% relatiu a l'augment de l'IPC previst pel govern espanyol, els sindicats creuen que la direcció de Panrico "pretén aprofitar l'actual situació d'incertesa provocada per la crisi per estalviar costos mitjançant la retallada dels salaris dels treballadors". Segons denuncien, l'empresa ja ha anunciat que aplicarà aquest IPC real durant tot el 2009 i 2010, en contra del que marca el conveni. Així, els treballadors estan percebent un 0,6% menys d'allò que els pertocaria.

Dues mediacions que acaben en fracàs
Direcció i treballadors han dut a terme aquesta setmana dues reunions a la Conselleria de Treball, que ha actuat com a mediadora. La primera trobada va ser el dimarts 4 de febrer i l'altra aquest divendres, en una reunió que s'ha allargat fins a les sis del matí d'aquest dissabte sense acord i, segons els sindicats, "amb l'amenaça d'endur-se més línies de producció, dur a terme més acomiadaments i no complir amb el seu pla d'inversions a Santa Perpètua de Mogoda".

La planta de Panrico del Vallès distribueix els seus productes per a tot Catalunya, les Balears, l'Aragó i el País Valencià.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona