Economia

Els treballadors de Panrico bloquegen els centres de distribució de Barcelona

Laboral

Els treballadors de Panrico a Catalunya, en vaga des de dissabte passat, han bloquejat avui els magatzems de càrrega de producte de Barcelona, i han impedit que sortissin diversos vehicles amb productes de brioixeria i pa de motllo per distribuir a les botigues.

Des de les dotze de la nit, segons informen fonts del comitè d'empresa, grups de piquets informatius s'han instal·lat a les portes dels magatzems en els punts de càrrega de producte del carrer Binèfar de Barcelona, a Cornellà de Llobregat i a Barbera del Vallès per impedir que els repartidors autònoms traguessin productes de les instal·lacions.

Segons fonts de la UGT, no hi ha hagut incidents, encara que s'ha registrat algun moment de tensió quan un dels camions intentava entrar gènere al magatzem perquè després fos distribuït pels repartidors. Finalment, se n'ha anat sense descarregar.

Els treballadors de la fabrica de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda van iniciar dissabte passat una vaga per protestar contra el trasllat d'una línia de producció a Madrid, la que fabrica el Bollycao Dokio, i contra la rebaixa de salaris.

A la protesta se sumen avui els treballadors dels magatzems de distribució de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, uns 800 treballadors en total.

Segons el comitè d'empresa, la producció a la factoria de Santa Perpètua està totalment parada i només hi ha serveis mínims de manteniment, de manera que el producte que queda en els magatzems està entre un 20% i un 30%.

Malgrat la vaga, la direcció de l'empresa no s'ha posat en contacte amb el comitè i, segons fonts de CCOO, lluny d'intentar buscar una sortida raonable al conflicte, "posa en perill el futur d'un important nombre de famílies que depenen de Panrico a Catalunya", ja que la direcció considera que sobren 44 treballadors a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.