Economia

Zapatero desgravarà el lloguer per a ingressos menors de 24.000 € i donarà 210 € als joves que lloguin

El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat avui l'articulació a partir de l'1 de gener 2008 de desgravacions fiscals per a tots els ciutadans que visquin en lloguer i guanyin menys de 24.000€ anuals nets, i ajudes directes també per al lloguer per a joves ocupats d'entre 22 i 30 anys també amb un determinat nivell d'ingressos.

Les dues mesures són compatibles i suposen un cost de 436 milions d'€ en el cas de les ajudes i un descens d'ingressos fiscals de 348 milions d'euros en desgravació. Constitueixen un avenç del pla de foment del lloguer que el govern central seguirà dissenyant i s'articularan a través d'una llei.

Les mesures
La primera de les dues mesures consisteix a aplicar una desgravació "idèntica" a l'articulada per a la compra d'habitatge per a tots els ciutadans que visquin en lloguer i ingressin menys de 24.000 € anuals nets (28.0000 € bruts).

La segona consisteix en la concessió d'ajuda de 210€ al mes, durant un màxim de 48 mesos, per al lloguer d'un primer pis per a joves d'entre 22 i 30 anys d'edat, ocupats i que faci, almenys, quatre anys que resideixen a Espanya oficialment, i que tinguin ingressos de menys de 22.000 euros anuals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.