Economia

Bill Gates ja no és l'home més ric del món

Rànquing

Bill Gates ha deixat de ser l'home més ric del món, posició que ocupava des de feia 13 anys. L'oferta de compra que Microsoft va fer per Yahoo, i que va devaluar un 15% les accions del gegant informàtic, ha desplaçat Gates al tercer lloc de la reconeguda llista de la revista Forbes.
"Gates valia més de 65.000 milions de dòlars el novembre passat, però aleshores va arribar Yahoo i els títols de Microsoft van perdre el 15% després de la seva opa hostil sobre el cercador d'internet", argumenta la revista.

El seu lloc l'ocupa ara l'inversor nord-americà Warren Buffett, amb una fortuna de 62.000 milions de dòlars, i no només això, sinó que el segon lloc és per al magnat mexicà Carlos Slim, amb 60.000 milions. La fortuna del president i cofundador de Microsoft s'eleva a 58.000 milions de dòlars.

Es dóna el cas que Buffett i Gates són amics i apareixen junts a la portada i a l'interior de l'últim número de Forbes. L'únic espanyol en la llista és, un cop més, Amancio Ortega, amb una fortuna estimada de 13.000 milions d'euros.

Warren Buffett és conegut amb el nom de "l'oracle d'Omaha" i ha fet fortuna com a directiu de Berkshire Hathaway.

Nascut en la 'gran depressió'
Guru de les finances, Buffett va néixer el 30 d'agost del 1930, un any després del dimarts negre de Wall Street, en plena Gran Depressió. El seu pare era agent de borsa, de manera que semblava predestinat a convertir-se en el que és.

La cessió del tron del rànquing de Forbes és, per alguns, un reflex de la nova etapa vital de Bill Gates, que es va acomiadar de la indústria que ha liderat durant anys a l'última Fira de l'Electrònica de Consum de Las Vegas.

Gates es va acomiadar amb amics com Bono, Spielberg i Clooney, i va donar per oberta la "segona era digital", en què les aplicacions informàtiques queden en un segon pla i tot el protagonisme és per als sistemes que volen "connectar persones".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Boeing accepta declarar-se culpable de frau en el cas dels 737 Max

barcelona
economia

Gairebé trenta milions d’euros per millorar la sostenibilitat i la digitalització de la indústria

Barcelona
economia

La família Grífols i el fons Brookfield estudien una opa pel 100% de la multinacional

barcelona
ECONOMIA

El Bages assoleix màxims històrics de reputació turística en línia

Manresa

Les tempestes de dissabte deixen danys importants als fruiters del Segrià

Lleida
Salvador Ribas Mas
Consultor intercultural, autor del llibre ‘Directivos sin fronteras’

“Els xocs culturals no tenen cap gràcia quan et jugues el pa”

Barcelona
ECONOMIA

Al Maresme, el lloguer s’endú el 50% dels ingressos de les famílies

Mataró

Basetis, la tecnològica que ha prescindit del director general

Barcelona

Proton porta la innovació en fotovoltaica a Aràbia

Barberà del Vallès