Economia

Yahoo podria pactar una aliança amb Google per combatre l'oferta de Microsoft

Internet

Yahoo podria considerar una aliança amb Google per combatre l'oferta de 44.600 milions de dòlars (uns 29.930 milions d'euros) llançada la setmana passada per Microsoft.

Segons explica el diari The Wall Street Journal, que cita fonts pròximes a l'operació, el president de Google, Eric Schmidt, s'ha posat en contacte amb el conseller delegat de Yahoo, Jerry Yang, per oferir-li el seu suport davant de l'oferta del gegant informàtic nord-americà.
Aquestes mateixes fonts diuen que aquest acostament es produeix mentre Yahoo està valorant les seves possibilitats, després d'informar al seu consell divendres passat que encara no ha pres una decisió definitiva i que no han sorgit altres ofertes rivals.

La possibilitat de llançar una contraoferta no és possible per a Google, segons el diari, que assegura que no obtindria el vistiplau dels reguladors antimonopoli a causa de la seva àmplia presència en els mercats de recerca i publicitat en línia, però la companyia podria ajudar altres companyies a llançar una oferta per Yahoo o proporcionar-li suport al popular motor de cerca perquè mantingui la seva independència.

En aquest escenari, Google oferiria ingressos o garanties de futura rendibilitat a través d'un acord de 'subcontractació' de publicitat, segons expliquen les fonts.

Un portaveu de Google ha declinat comentar els interessos de l'empresa sobre Yahoo o l'existència de contactes entre les dues companyies, tot i que ahir l'empresa va expressar en un blog la seva preocupació per la temptativa de Microsoft sobre el motor de recerca, que podria proporcionar-li un poder abusiu.

Microsoft ha contestat a aquestes declaracions subratllant que l'adquisició crearia un mercat més competitiu a través de la consolidació de la segona companyia del mercat de recerca i publicitat en línia.

A més, fonts pròximes a Yahoo han confirmat al diari l'existència de converses amb un grup de companyies tecnològiques, empreses de mitjans de comunicació i societats financeres per tal de participar en una oferta per la companyia, tot i que d'aquestes negociacions no n'ha sorgit cap oferta en particular.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Gairebé trenta milions d’euros per millorar la sostenibilitat i la digitalització de la indústria

Barcelona
economia

La família Grífols i el fons Brookfield estudien una opa pel 100% de la multinacional

barcelona
ECONOMIA

El Bages assoleix màxims històrics de reputació turística en línia

Manresa

Les tempestes de dissabte deixen danys importants als fruiters del Segrià

Lleida
Salvador Ribas Mas
Consultor intercultural, autor del llibre ‘Directivos sin fronteras’

“Els xocs culturals no tenen cap gràcia quan et jugues el pa”

Barcelona
ECONOMIA

Al Maresme, el lloguer s’endú el 50% dels ingressos de les famílies

Mataró

Basetis, la tecnològica que ha prescindit del director general

Barcelona

Proton porta la innovació en fotovoltaica a Aràbia

Barberà del Vallès

El Patronat de la Politècnica celebra el 50è aniversari

GIRONA