Economia

CCOO considera un perill les baixes incentivades proposades ara per Sony

Economia

La multinacional Sony ha canviat els 275 acomiadaments de l'ERO per 150 baixes voluntàries i incentivades i ajornar la pujada salarial. D'aquesta manera la companyia es podria replantejar tancar la planta de Viladecavalls i seria una alternativa al pla d'ajust laboral presentat el passat 15 de desembre. La direcció de Sony ajornaria l'increment dels sous tant l'any 2009 com el 2010 en què l'empresa no pagaria les pujades salarials segons el conveni del metall de la demarcació de Barcelona. Quan la situació millori l'empresa abonaria els endarreriments.

La multinacional japonesa s'ha replantejat la decisió de tancar la fàbrica de Viladecavalls a curt termini. Segons ha explicat la direcció de la companyia a El Periódico, l'objectiu és aguantar els pròxims dos anys per tenir més garanties de futur, millorar la competitivitat, evitar els acomiadaments i garantir la viabilitat.

El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha advertit que cal "anar amb compte" amb la nova proposta de Sony d'aplicar "baixes incentivades".

Segons Gallego, si s'aplica per categories professionals, podria fer que moltes de les dones que treballen a la companyia "tornin a casa" i surtin del mercat laboral, donat que la plantilla és majoritàriament femenina i major de 45 anys. Per això ha dit que caldrà estudiar que les propostes vagin acompanyades d'un pla de viabilitat de l'empresa, però ha celebrat que, com va passar amb Nissan, la pressió exercida hagi fet canviar 'la posició de la companyia'. En canvi, ha lamentat "l'assumpció" per part del govern del 'discurs empresarial'.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.