Economia

Huguet assegura que no se sent "enganyat" per Sony després de la visita al Japó

El govern de la Generalitat "no se sent enganyat" per Sony pel fet que la companyia hagi anunciat que farà fora 275 treballadors de la planta de Viladecavalls dies després de la visita de Montilla, Carod i Huguet a la seu central de la companyia, a Tòquio. El conseller d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet, ha assegurat aquest dimarts que "en la reunió al Japó no es va parlar de cap qüestió laboral", sinó de les possibilitats que Sony continuï a Catalunya apostant per fabricar-hi "productes d'alt valor afegit".

Segons Huguet, les declaracions que va fer després de la reunió el president de Sony España, Pedro Navarrete, van ser "fora del guió". En aquell moment, dilluns de la setmana passada, Navarrete va explicar als periodistes catalans que seguien el viatge de la comitiva de la Generalitat els plans de Sony per congelar el sou als treballadors de Viladecavalls. Va argumentar que era una mesura necessària per garantir la viabilitat de la planta. Una setmana després, però, Sony ha presentat un ERO per fer fora 275 empleats, a més de la congelació dels sous. Tot indica que l'ERO ha estat una sorpresa per al govern de la Generalitat, malgrat el viatge al Japó i els contactes intensos amb les companyies nipones que ha comportat.

Quan Huguet era interrogat sobre el cas pels periodistes en la compareixença posterior a la reunió del govern català d'aquest dimarts, la consellera de Treball, Mar Serna, també present a la roda de premsa, ha intentat ajudar-lo. "Sony ja fa mesos que negocia amb els treballadors mesures per millorar la competitivitat de la planta de Viladecavalls, i d'això n'està completament desvinculat de la visita del president i del conseller Huguet al Japó", ha advertit.

Segons la consellera, la Generalitat encara no ha pogut valorar si l'ERO presentat ahir per Sony és justificat o no. "Calen informes tècnics objectius per saber-ho. El que el govern desitja és que es busquin mesures no tan traumàtiques com els acomiadaments, poden ser suspensions temporals o l'adaptació dels contractes als canvis en el volum de producció, que són conjunturals", ha matisat.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Calella fraccionarà en dos anys la pujada del 80% de la taxa de les terrasses

Calella

Sony obrirà a Barcelona un centre de desenvolupament d’IA

Barcelona

Lloret i Palafrugell, entre les ciutats catalanes amb les pensions més baixes

LLORET DE MAR / PALAFRUGELL
economia

La CNMV admet a tràmit l’opa del BBVA al Banc Sabadell

barcelona
ECONOMIA

Diputació i Cecot renoven el programa per garantir el relleu d’empreses en actiu

Terrassa

L’operador Jet2holidays creix un 20% a l’aeroport de Girona

vilobí d’onyar
Economia

Collboni diu que “s’activaran totes les palanques” per evitar els efectes de la massificació turística

Barcelona
Economia

El Port de Barcelona busca aliances amb el Quebec

Barcelona
turisme

Cardona s’incorpora a la ruta de productors de sal europeus

CARDONA