Economia

Acciona i Enel aconsegueixen el 92% de les accions d'Endesa

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha comunicat que l'oferta pública d'adquisició (OPA) d'Enel i Acciona per la resta de les accions que encara no tenien (un 53,99%) ha estat acceptada per un nombre de 487.601.643 accions, el que representa un 85,3% d'aquest total, i un 46,05% del capital social de la companyia.

Això fa que l'OPA hagi tingut un resultat positiu i que Enel i Acciona ja controlin el 92% de l'elèctrica.

La setmana passada la Junta General Extraordinària d'Endesa va aprovar les modificacions estatutàries necessàries perquè l'oferta pública d'adquisició (OPA) d'Enel i Acciona pogués tirar endavant. Aquest era l'últim tràmit necessari perquè es pogués acceptar l'oferta. La junta va aprovar les modificacions amb un 89,3% del capital present o representat a favor.

Endesa ha modificat els articles 32 (de limitació del dret de vot), el 37 (de nombre i classes de consellers), el 38 (de duració del càrrec de conseller), el 42 (d'incompatibilitats dels consellers), i finalment ha autoritzat al Consell d'Administració per a l'execució i desenvolupament dels acords que s'adoptin per la Junta, així com per substituir les facultats que rebi la Junta, i concessió de facultats per a l'elevació a instrument públic i inscripció dels esmentats acords i per a la subsanació, en el seu cas.

L'article 32, que blindava a Endesa en permetre als accionistes només fins a un màxim del 10% dels drets polítics independentment del capital que controlessin, ha estat modificat i ara els accionistes 'tindran dret a un vot per cada acció que posseeixin o representin, a excepció de les accions sense vot, que es regiran pel disposat a l'article 8è' dels estatuts d'Endesa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.