Economia

economia

energia

Els parcs eòlics de Savallà i Conesa II, en el tram final del procés d'autorització

Entre el 28 i el 30 de setembre se signaran les actes d'ocupació d'una cinquantena de finques afectades per les plantes i per una línia d'evacuació

El Diari oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat els edictes pels quals es fixen per als dies 28 i 30 de setembre la redacció d'actes prèvies a l'ocupació d'una cinquantena de finques afectades pels projectes dels parcs eòlics Savallà, als termes municipals de Savallà del Comtat, Conesa i Santa Coloma de Queralt; i Conesa II, als termes de Conesa i Forès, així com per la línia elèctrica soterrada de mitjana tensió a 30 kW d'evacuació de l'energia que generi Savallà, una línia de 5,4 quilòmetres de longitud. Aquestes actes constitueixen el darrer tram del llarg recorregut d'un procés de tramitació que es va encetar el març del 2005. I és que els parcs no estan afectats pel nou decret eòlic, que redueix la tramitació a 18 mesos.

En els tres projectes, l'empresa promotora Gamesa havia assolit acords amb la majoria dels propietaris, tot i que un 37% de les finques del segon parc de Conesa s'hauran de resoldre amb acta prèvia –no hi ha hagut acord o no s'ha contactat amb el propietari–, segons dades de la patronal del sector. En tot cas, l'oposició estratègica a les dues plantes ha estat gairebé nul·la, segons els alcaldes, i s'espera resoldre aquest últim tram sense entrebancs.

El parc de Conesa II es va projectar amb 16 aerogeneradors de 2 MW cadascun. La producció estimada del parc serà de 72.261 MWh anuals, i requerirà una inversió de més de 33 milions d'euros. El parc eòlic de Savallà, per la seva banda, es va projectar inicialment amb 10 molins de MW, però la declaració d'impacte ambiental en va rebutjar un. Per tant, la potència total instal·lada serà de 18 MW i s'estima que produirà uns 43.552 MWh a l'any. En realitat, segons han confirmat els dos ajuntaments, en els dos casos ja han començat les obres d'adequació d'accessos. El parc de Conesa II podria ser el primer d'estar operatiu, aproximadament d'aquí a sis mesos.

LA XIFRA

170 MW
de potència
instal·lada tindrà la Conca de Barberà, més els 186 MW compartits amb la Segarra en una ZDP.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona