Economia

ECONOMIA

La indecisió sobre l'MTC frena l'economia de la Ribera d'Ebre

El president del Consell Comarcal, el republicà Bernat Pellisa, assegura que hi ha projectes dels sectors agroalimentari i turístic que estan aturats

La Ribera d'Ebre continua a la cua del creixement econòmic del país, amb una caiguda del valor afegir brut (VAB) del 9,3% el 2009 i mentrestant es manté el debat sobre el futur econòmic d'aquesta comarca: el monocultiu energètic o la diversificació. En aquest sentit, la indecisió del govern de l'Estat sobre la ubicació del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears frena inversions dels sectors agroalimentari i turístic a la Ribera d'Ebre. Així ho assegura el president del Consell Comarcal, el republicà Bernat Pellisa. “No hem estat capaços de diversificar l'economia de la comarca, una comarca que està pendent totalment de la ubicació o no a Ascó del cementiri nuclear”, ha dit Pellisa. És per això que reclama al govern de l'Estat que prengui una decisió amb la màxima diligència. “Fa dues setmanes ens vam reunir a Madrid amb el subsecretari general d'energia nuclear i ens va comunicar que no hi ha cap calendari sobre l'MTC”, ha lamentat Pellisa, que recorda que aquesta setmana fa just un any que el ple de l'Ajuntament d'Ascó va aprovar presentar la seua candidatura. “Fa un any que estem debatent a favor i en contra del cementiri nuclear i s'està generant una fractura a la comarca”, ha manifestat el president del Consell.

L'aposta del govern comarcal per reactivar l'economia de la Ribera d'Ebre no inclou l'MTC. El Consell ha elaborat un pla de dinamització econòmica després del tancament de fàbriques com Inquide i de la retallada de plantilla a la planta d'Ercros a Flix. Així es dóna suport a les cooperatives agrícoles i a través del Departament de Treball s'impulsa el projecte Treball a les 7 comarques. D'altra banda, el Consell Comarcal reactivarà la comissió de dinamització econòmica, que estava aturada després que CiU va deixar d'assistir a les reunions.

LA FRASE

No hem estat capaços de diversificar l'economia i donar suport a altres sectors
Bernat Pellisa
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DE LA RIBERA D'EBRE

El Consell aprova el pressupost

El pressupost del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre serà enguany un 20% més gran que el del 2010 i puja un total de 6,7 milions d'euros. Aquest increment respon a la subvenció d'1 milió d'euros que rebrà el Consell del fons d'industrialització de l'Estat per posar en marxa una planta de tractament de residus sòlids urbans i el seu posterior aprofitament energètic al polígon industrial El Molló, a Móra la Nova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.