Economia

Sindicats i patronal treuen importància al descens de l'atur

Valoren positivament les dades del mes de juny però les vinculen a la temporada turística

La secretària d'Ocupació de la Generalitat demana prudència i recorda que la taxa interanual d'atur ha pujat un 4%

Els sindicats i les patronals catalanes han tret importància al descens de l'atur registrat a Catalunya durant el mes de juny. Al seu parer, aquestes augment de l'ocupació és conseqüència de les contractacions d'estiu vinculades al sector turístic i no reflecteixen una recuperació real de l'economia.

Catalunya ha registrat al mes de juny 18.948 desocupats menys, cosa que suposa una reducció del 3,18% respecte al mes anterior. D'aquesta manera, les dades de l'atur acumulen tres mesos de descensos consecutius. La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat, Esther Sànchez, ha valorat com a positives aquestes xifres, tot i que ha reiterat la necessitat de ser “prudents i esperar als mesos posteriors a l'estiu”.

A més, ha qualificat de “dolenta” l'evolució interanual de l'atur, que ha augmentat un 4%, excepte en el sector de la indústria, on ha baixat un 6,5% interanual. Per aquest motiu Sànchez ha conclòs que el govern “confia en l'impuls del sector de la indústria, vinculat amb les exportacions, com a motor claríssim de la recuperació”.

Els sindicats també han valorat positivament el descens del nombre d'aturats, però han reiterat que està vinculat a la temporada turística. En aquest sentit, han assenyalat que no es generen nous llocs de treball, sinó que es tracta de feina “temporal, precària i estacional”.

Tant UGT com CCOO han reiterat que la reforma laboral i les retallades plantejades per l'executiu no serveixen per crear ocupació ni per reduir la precarietat laboral. Per això, han insistit en la necessitat d'impulsar un canvi de model productiu.

En paral·lel, els sindicats han alertat que la taxa de cobertura per prestacions a Catalunya s'està reduint, cosa que suposarà un augment de les persones sense recursos.

Per la seva banda, la patronal catalana Pimec ha destacat que aquest ha estat el mes de juny amb més aturats registrats de la sèrie històrica disponible i ha afirmat que es necessitaran molts mesos de reduccions per tornar als nivells d'atur anteriors al començament de la crisi.

Foment del Treball ha assenyalat que les dades de l'atur són “moderadament positives, ja que no es pot oblidar l'efecte estiu”, i ha insistit en la necessitat d'adoptar mesures profundes al mercat laboral per propiciar l'augment de l'ocupació.

En aquest sentit, Fepime ha apostat per tirar endavant mesures excepcionals, “de caràcter temporal si cal”, per invertir la situació i propiciar la creació d'ocupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’Alcampo d’Espai Gironès obrirà el 14 de juny

SALT
economia

Vueling veu una “oportunitat econòmica” a Catalunya per produir combustible sostenible d’aviació

barcelona
habitatge

Tombat el decret del govern per regular el lloguer de temporada

barcelona

Creuers, ‘champagne’ i caviar

conseller de famílies empresàries
economia

Els hotels reben 1,7 milions de turistes a l’abril

Barcelona

Promocionen l’oferta enogastronòmica i d’alta gamma a Manchester

GIRONA
CALONGE i ST. ANTONI

Bona acollida de la jornada de portes obertes del Campus de l’Experiència

CALONGE I ST. ANTONI
política

Sánchez retira la llei del sòl per evitar que el PP voti el vet d’ERC i Junts

madrid
QUERALBS

Posicions enrocades en les negociacions per la nova concessió de Vall de Núria

QUERALBS