Economia

L'atur torna a repuntar a les comarques de l'Alcoià i el Comtat

Augmenta en el sector Serveis amb la fi de la temporada d'estiu afectant més a dones que hòmens

Durant en el mes de setembre l'atur ha tornat a repuntar en les comarques de l'Alcoià i El Comtat aplegant a la xifra global de 16.296 a l'incrementar-se en 61 treballadors aturats, mentre que en el mateix mes de l'any passat la reducció va aplegar als 82 treballadors, segons ha manifestat el sindicat UGT.

L'atur ha pujat, per ordre d'importància, a Alcoi amb 56 aturats més, Ibi amb 17, Benimassot amb 14, Milleneta amb 9 i Benilloba amb 8 més. Per contra, ha baixat a Onil amb 30 aturats menys, Castalla amb 15 i Cocentaina amb 12 aturats. En la resta de la comarca les pujades i baixades han estat mínimes.

Quant als sectors industrials, l'atur ha baixat en l'Agricultura amb 8 menys, la Indústria amb 89 menys i la Construcció amb 66. D'altra banda, ha pujat en els Serveis amb 166 més i en Sense Ocupació Anterior amb 58 més. Així i tot, al setembre es van signar 2.359 contractes de treball, 26 més que en el mateix mes de l'any anterior.

Amb aquestes dades, UGT valora de forma negativa la pujada de l'atur registrat, fonamentalment en el sector Serveis, la qual cosa explica l'increment de l'atur femení ja que ocupa majoritàriament aquest sector. En l'altra vessant, la baixada de l'atur masculí es deu al millor comportament del sector industrial, ocupat majoritàriament per homes. En xifres generals quant al sexe dels afectats, l'atur ha pujat en 140 dones i ha baixat en 79 homes.

La dolenta reforma laboral del Govern central i les pràctiques interessades de l'empresariat en matèria de contractacions a finals de l'estiu figuren entre les principals causes a l'hora d'explicar el nou increment d'aturats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.