Economia

Els Mossos aconsegueixen dissoldre els radicals en la batalla campal de Plaça Catalunya

El SEM ha atès 44 ferits lleus, entre ells 15 agents dels Mossos i un de la Guàrdia Urbana

Els Mossos d'Esquadra han aconseguit disgregar els manifestants radicals amb qui s'han enfrontat violentament aquest dijous a la Plaça Catalunya. Han calgut, però, desenes de furgonetes antidisturbis per dissuadir els radicals de continuar llençant més objectes contundents -com pedres, ampolles de vidre i mobiliari urbà- contra els agents i contra aparadors d'establiments com el Corte Inglés. Al voltant d'un quart de nou del vespre, només quedava un petit focus d'enfrontaments entre agents i una cinquantena de radicals entre la Rambla i el carrer Pelai, tot i que els Mossos d'Esquadra ja els han encerclat, mentre que un altre grup s'ha desplaçat al Passeig de Gràcia..

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès fins aquest dijous a les nou del vespre 44 ferits lleus pels aldarulls entre manifestants radicals i Mossos d'Esquadra. En concret, segons el SEM, s'ha hagut d'atendre 15 agents dels Mossos -un dels quals ha hagut de ser evacuat a un centre sanitari- un agent de la Guàrdia Urbana i 28 ciutadans, dels quals 16 s'han hagut de traslladar a l'hospital.

Indignació de Trias

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha anunciat que l'Ajuntament es presentarà com a acusació particular contra les persones que han estat detingudes durant aquests violents incidents

En una primera valoració, l'alcalde ha quantificat en 200.000 euros les destrosses causats pels violents al centre de Barcelona en mobiliari urbà i contenidors.

Trias ha informat de que fins ara han estat detingudes a Barcelona 33 persones, 21 pels Mossos d'Esquadra i 12 per la Guàrdia Urbana, i ha exigit “canvis normatius i legals” per actuar contra els grups violents.

Trias ha lamentat les nombroses destrosses causades durant els incidents protagonitzats per grups antisistema al centre de la ciutat i ha recalcat que “no es poden admetre”.

També ha anunciat que demanarà a les forces de seguretat que “segueixin treballant” per identificar als autors dels fets i que treballarà per poder equipar a la Guàrdia Urbana amb els “elements necessaris” per “respondre de manera clara” als violents.

Segons fonts municipals, més de 200 contenidors han estat incendiats avui a Barcelona, on també han estat destrossats diversos elements del mobiliari urbà, així com nombrosos aparadors d'establiments comercials i entitats bancàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Maneres d’abordar el fracàs

Conseller d'empresaris, expert en lideratge, jove líder europeu (2013-2014) i ambaixador empresarial de Catalunya (2012-2015)

Detenen tres pagesos gironins per les destrosses als pous de l’Alt Empordà

FIGUERES
SALT

Commerzbank posa a la venda l’Espai Gironès per 140 milions d’euros

SALT
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona