Economia

Detenen 41 persones arran dels aldarulls

La Guàrdia Urbana va informar ahir que el nombre de detinguts a la capital catalana arran dels aldarulls paral·lels a la manifestació havia estat de 41 persones –entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra– i que s'havien fet 10 imputacions més per incendis, danys i vandalisme contra el mobiliari urbà. Arran d'aquests fets, l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, va reclamar un enduriment de les lleis i un augment del nombre d'agents policials per “eradicar” de la ciutat els col·lectius violents que protagonitzen aldarulls coincidint amb grans esdeveniments. I va dir que així ho faria arribar al ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón. L'alcalde hi va afegir, en una roda de premsa per valorar la jornada de disturbis amb motiu de la vaga general, que aquests grups actuen de manera “organitzada” i amb una violència extrema amb l'únic objectiu de provocar aldarulls. “No pot ser que l'endemà de detenir-los siguin al carrer”, va advertir, i va avançar que l'Ajuntament es personarà contra tots els detinguts per haver participat en els aldarulls. “Barcelona no pot ser la ciutat de la por”, va dir també, abans de concretar que hi havia hagut quinze ferits, dos d'ells agents de la Guàrdia Urbana.

L'alcalde, visiblement irritat, va considerar una “autèntica vergonya” els disturbis d'ahir, en els quals es va calar foc a 225 contenidors i es van causar desperfectes en nombrosos establiments. Trias va negar que es tractés de col·lectius antisistema que vénen a Barcelona des de l'estranger en dies assenyalats. “Els bojos són aquí”, va resumir, i va assegurar, a més, que creure que és gent arribada de l'estranger és creure en un conte de fades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.