Economia

RIBERA D'EBRE

La locomotora del tren turístic ja és a Móra

La ‘Bonita' torna a la Ribera després d'un viatge de dos dies des de Madrid

El projecte de tren turístic entre Reus i Casp, que promou l'Associació de Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial de Móra la Nova, és més a prop de fer-se realitat. L'entitat ha aconseguit, després d'una dècada de batalla administrativa, traslladar a Móra la Nova la locomotora Bonita, una màquina de vapor que durant molts anys va traslladar passatgers a Saragossa i que ara estava en una via morta a l'estació de Delicias de Madrid, en mal estat de conservació. “L'arribada de la locomotora era un dels nostres principals objectius, ara s'obre una altra etapa: la restauració”, ha explicat Jordi Sasplugas, president de l'Associació de Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial de Móra la Nova.

El trasllat de la locomotora va començar divendres al vespre i diumenge al migdia la màquina va arribar a la Ribera d'Ebre, després de recórrer més de 500 quilòmetres juntament amb una altra locomotora que l'entitat ha adquirit, Mikado. Les màquines s'han dipositat al centre logístic de manteniment, una nau industrial de 3.500 metres quadrats que s'inaugurarà d'aquí a poques setmanes. “És la nau més llarga de la Ribera”, va dir Sasplugas, que ha precisat que fa 160 metres de longitud. La inversió en aquest centre logístic ha estat de 600.000 euros. Pel que fa a la rehabilitació de les locomotores i els vagons, es farà a través de tallers d'ocupació i cicles formatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.