El Pla d'Iniciatives de dinamització del Pallars Jussà ajudarà a crear 28 nous llocs de treball i consolidar-ne 162

Els crèdits són al 0% d'interessos a 5 anys. Però les empreses que s'han volgut beneficiar dels crèdits han hagut de presentar avals, aspecte que ha fet que s'hagin presentat menys empreses que l'any passat per la dificultat de presentar aquestos avals bancaris que se'ls requereix com a conseqüència de la crisi econòmica actual. L'import d'ajuda via crèdit en el 2008 va ser de 1,4 milions d'euros mentre que aquest 2009 ha estat de 972.112 euros. Pel que fa als ajuts directes també han disminuït de 500.000 euros en el 2008 als 488.546 en aquesta segona edició de la convocatòria d'ajuts.

Pel que fa a la tipologia d'inversions són: transformació agroalimentària (4), sector vitivinícola (1), innovació tecnològica i de gestió (2), activitats mediambientals (2), residus domèstics (1), sector metal·lúrgic (1), arts gràfiques (1) i petita indústria (1).

Víctor Orrit, delegat del Govern al Pirineu, ha destacat la importància de la dispersió arreu de la comarca de les diferents iniciatives i el fet que no es concentrin en les poblacions grans com Tremp o la Pobla de Segur. Gavet de la Conca, Sarroca de Bellera, la Torre de Capdella, Talarn, la Pobla de Segur, Senterada, Salàs de Pallars i Tremp són els municipis beneficiats per actuacions en l'àmbit privat. Pel que fa als Ajuntaments que s'han acollit a aquestes ajudes són el de Tremp, el de Salàs de Pallars i el de la Pobla de Segur.

L'Ajuntament de la Pobla de Segur ha rebut ajuda per tirar endavant un projecte de millora de l'escorxador i relacionat amb la agroindústria. L'Ajuntament de Salàs de Pallars ha rebut ajut econòmic per urbanitzar una zona vinculada amb un polígon industrial i Tremp per crear un centre d'iniciatives empresarials amb col·laboració de la Diputació de Lleida. Seria una mena de viver d'empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA