Empreses

Cunicarn crea la granja del segle XXI per augmentar la producció anual un 46%

L'empresa tarragonina Cunicarn, una de les més importants d'Europa en producció de carn de conill, va presentar dimecres a Cervià de les Garrigues la que anomena la granja del segle XXI. Es tracta del complex de La Volta, que incorpora les darreres innovacions tecnològiques i en benestar animal, així com en processos de maneig dels animals. D'aquesta manera, la previsió és que aquest tipus de granges modernes augmentin la producció anual un 46%.

La instal·lació és el resultat d'un projecte de Cunicarn, anomenat Star 16.86, que proposa una inversió mitjana de 103.000 euros en millores per a una granja tipus de 800 exemplars de reproductores. Cunicarn, a més, s'ha ofert a ajudar a finançar aquestes inversions, segons el seu director general, Ramon Calbet. El directiu calcula que en cinc anys la seva companyia pot fomentar la renovació de les 170 granges amb què treballa.

L'any 2011 Catalunya va produir 19.152 tones de carn de conill, que va suposar el 28,5% de la producció total espanyola. Aquesta darrera va ser de 67.249 tones en total. No obstant això, el pes català respecte al total de la producció estatal ha disminuït gairebé un 4% entre el 2010 i el 2011. L'envelliment de les instal·lacions, la baixa productivitat i la manca de relleu generacional han provocat la desaparició en els últims 3 anys del 15% de les explotacions catalanes de conills.

Aquest retrocés a Catalunya repercuteix també en el pes del sector a l'Estat espanyol, tercer productor europeu de carn de conill després d'Itàlia i França.

El grup Cunicarn va facturar 42,2 milions d'euros el 2012 i va produir 8.300 tones de carn. Dóna feina directa a 120 treballadors i a uns 350 d'una manera indirecta. Mercadona, amb els seus 1.450 establiments, és el seu principal client.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA