Economia

La Universitat d'Alacant analitza la crisi econòmica des de l'àmbit constitucional

Es fa aquesta activitat dins d'un curs que imparteix l'honoris causa De Cabo

La Universitat d'Alacant comença hui dijous, dia 6 de febrer, el seminari “Constitucionalisme crític”, en el qual s'analitzarà la crisi econòmica des del punt de vista constitucional. El curs, que se celebrarà fins al pròxim dia 6 de març de 2014, l'impartirà el doctor honoris causa per la UA Carlos de Cabo Martín.

L'extensió i profunditat de la crisi per la qual està passant el capitalisme en la seua actual fase de desenvolupament globalitzador i la commoció a la qual es veu sotmesa la societat en el seu conjunt, impliquen un canvi tal en la realitat, que fa necessària la cerca de nous paradigmes i categories que servisquen per a retre compte del que ocorre davant l'obsolescència dels actuals, com una exigència tant del coneixement científic com de la demanda social.

De Cabo, que és doctor en Dret per la Universitat de Salamanca i ha sigut catedràtic de Dret Constitucional de les universitats de Santiago de Compostel·la, Alacant, Alcalá de Henares i Complutense de Madrid, finalitzarà amb una revisió del constitucionalisme existent i de la necessitat d'assajar el corresponent estatut teòric per al que es denomina “Constitucionalisme crític”.

Les sessions s'impartiran en el campus de Sant Vicent del Raspeig i, l'última d'aquestes, en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza el Departament d'Estudis Jurídics de l'Estat, amb la col·laboració del Vicerectorat d'Investigació, Desenvolupament i Innovació de la UA i la Facultat de Dret de la UA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]