Economia

Lleida crea un nou producte per atraure turistes d'Israel

Posa en marxa quatre rutes al Pirineu que recreen els passos per on 20.000 jueus es van escapar del nazisme

Són uns 150 quilòmetres de camins i espais senyalitzats entre la Cerdanya i l'Aran

El Pirineu ja té a punt un nou producte turístic que abraça les comarques del Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, la Cerdanya i l'Alta Ribagorça, així com la Val d'Aran. Es tracta de quatre rutes, amb més de 150 quilòmetres, que reprodueixen els passos que més de 20.000 jueus van utilitzar durant la Segona Guerra Mundial per fugir del nazisme i buscar refugi, primer a Catalunya i Espanya, per després escapar a altres estats.

Aquestes rutes d'evasió les ha impulsades la Diputació de Lleida, que ha millorat camins i senyalitzat recorreguts i espais aprofitant també el creixent interès dels israelians pel turisme català. El projecte s'ha anat treballant des de fa un any combinant la memòria històrica i el turisme de natura. A més, s'està documentant tota aquesta història amb entrevistes a evadits supervivents.

La presentació de les rutes es va celebrar ahir a Sort i Rialp amb el president de la Diputació, Joan Reñé, que va destacar que “la voluntat del projecte és salvar un patrimoni intangible i espiritualment incommensurable, així com fer un homenatge a la gent anònima, a la solidaritat i a la generositat”. També hi va participar l'ambaixador d'Israel a l'Estat espanyol, Alon Bar, que creu que aquest projecte serà “el primer pas a altres col·laboracions entre Catalunya i Israel”, i que va posar com a exemple els intercanvis comercials i de coneixements en l'àmbit agrari i tecnològic.

La posada en funcionament d'aquest nou atractiu turístic es veu complementat amb la difusió de l'ampli i desconegut llegat jueu que hi ha a Ponent, com rutes per les restes del call de Lleida, la recuperació del patrimoni jueu de Tàrrega o la visita a la vil·la de Torà.

LA XIFRA

16.000
israelians visiten Lleida cada any,
xifra que s'espera incrementar amb les noves ofertes turístiques.

LA FRASE

La voluntat del projecte és salvar un patrimoni intangible i espiritualment incommensurable
Joan Reñé
Pres. de la Diputació de Lleida

Tot a punt per als vols amb Israel

L'aeroport de Lleida-Alguaire ja ho té tot a punt perquè divendres arribi el primer dels deu vols que aquest estiu portaran turistes israelians a les comarques de Lleida.

El primer avió que farà el trajecte Tel Aviv- Lleida, de la companyia Arkia, té capacitat per a unes 110 persones i s'espera que superi el 70% d'ocupació.

La campanya de promoció d'Arkia i de les institucions catalanes va començar a principis de maig i s'espera que en la resta de viatges hi hagi una ocupació més gran. Aquests turistes aniran en paquets tancats de viatge i allotjament i la majoria tindran el Pirineu com a destí. La companyia aèria i turística també preveia que molts visitants lloguessin cotxe i fessin la ruta al seu ritme.

La posada en marxa del nou enllaç aeri amb Tel Aviv ha obligat a reforçar les mesures de seguretat a l'aeroport de Lleida-Alguaire. Responsables de seguretat d'Arkia ja han visitat més d'una vegada les instal·lacions i han coordinat la seguretat amb la Policía Nacional i la Guàrdia Civil a l'interior de l'aeroport i amb els Mossos a l'exterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona