Societat

Catalunya rep un 2,3% més de turistes estrangers

Un milió i mig de persones van visitar al maig el nostre país, que es manté com a destinació principal a l'Estat

L'increment més gran del nombre de visitants correspon a Bèlgica i baixa el de turistes dels EUA

Catalunya va rebre 1.521.679 turistes estrangers durant el maig passat, xifra que representa un increment d'un 2,3% respecte al mateix mes del 2013, i continua com la principal destinació de l'Estat (1 de cada 4 visitants forans, el 25%).

Segons l'enquesta de moviments turístics a la frontera (Frontur), que elabora el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme i que es va difondre ahir, en els primers cinc mesos del 2014 el nombre de turistes estrangers ha crescut un 8% a Catalunya amb quasi 5,5 milions. Els principals països emissors han estat Holanda, Alemanya, Itàlia i els països asiàtics.

Pel que fa a l'Estat, el nombre de turistes entre el gener i el maig ha augmentat un 8,2%, amb un nou màxim de 21,4 milions de visitants. Per països, destaca l'augment d'un 6,9% dels turistes provinents del Regne Unit, així com la pujada d'un 8,1% d'alemanys i d'un 11,1% de francesos. Tot i això, en aquests primers cinc mesos l'increment més gran del nombre de visitants a l'Estat correspon a Bèlgica, amb un 24,2%.

Les Canàries (13%) i Andalusia (10%) han estat les dues comunitats que han registrat la pujada més gran entre el gener i el maig del 2014. Pel que fa al País Valencià, l'augment de turistes estrangers en aquests cinc mesos ha estat d'un 7%.

Menys russos

Britànics, alemanys i francesos han continuat sent els turistes que més han visitat l'Estat durant el maig. Per contra, el nombre de turistes russos va baixar un 2,1% (amb 113.624 persones), tot i que en el global dels quatre mesos es manté l'increment d'un 2,8%. El nombre de turistes procedents dels Estats Units sí que continua a la baixa i s'ha reduït un 9% els primers cinc mesos.

Segons l'enquesta, l'arribada dels turistes estrangers al maig s'ha fet principalment pels aeroports (84%), contra el transport per carretera (14,5%). Pel que fa als allotjaments, han preferit els hotels (69,8%), seguits dels allotjaments no hotelers (30,2%), l'habitatge propi o de familiars (17,3%) i l'habitatge de lloguer (8,2%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

Portu regala la Champions al Girona

Girona