La fusió comportarà tancar 200 oficines i fer fora 500 empleats dels 4.500 del grup

Els sindicats alerten que els acomiadaments pujaran fins a 800 i exigeixen un procés negociat i pactat

La nova caixa tindrà oficines a més de 250 localitats d'arreu del país, a part de les que operaran en altres punts de l'Estat. Tot i això, existeix una duplicitat en molts llocs, i la idea inicial és reduir les 950 seus que sumen ara mateix les quatre caixes a 750. «Es preservarà el servei de proximitat al client perquè no es vegi afectat en la seva operatòria habitual», afirmen les caixes en un comunicat. Ja està decidit, per ara, que cada entitat mantindrà el seu nom al territori d'origen –que s'acompanyarà amb el logotip de la nova marca comercial–. Cal decidir, ara, què passarà amb les oficines de fora.

Un 12% menys d'empleats

En la composició del nou grup financer, es preveu un excedent d'un 12% de la plantilla, que serien uns 500 treballadors. Hi ha constituïda una mesa laboral entre les direccions de personal i els representants sindicals amb la finalitat de negociar un acord laboral. Ahir mateix, per exemple, la direcció de Caixa Girona es va reunir amb representants de la plantilla per informar-los de la decisió presa dilluns pel consell d'administració i de les previsions de futur. Diuen les entitats que prevaldran les prejubilacions i que per a la reubicació d'empleats es potenciaran diferents línies de negoci com ara la banca d'empresa, la personal o les assegurances.

Els sindicats, però, hi han dit la seva. «Si abans ja calculàvem que hi hauria 500 acomiadaments, amb l'entrada de Caixa Girona en seran prop de 800», diu la secretària general de la UGT a les comarques gironines, Dolors Bassa, segons la qual el mal menor és que la gran majoria seran prejubilacions. Bassa diu que sempre havien estat en contra de les fusions perquè comporten moviments de la gent que hi treballa. Amb tot, creu que si és irremeiable cal fer-ho «de manera pactada». Per la seva part, el secretari general de CCOO, Bartomeu Compte, diu que intentaran «aconseguir baixes incentivades i mobilitats pactades perquè el cost social sigui mínim». Compte va condicionar el suport de CCOO al fet que es compleixin altres requisits: «Que les caixes mantinguin la naturalesa jurídica; la fusió tingui viabilitat econòmica, i l'obra social es quedi a la demarcació.»

«Un projecte ambiciós»

Els presidents de les caixes de Girona, Manlleu, Sabadell i Terrassa, Manel Serra, Joan Continjoch, Salvador Soley i Jaume Ribera, respectivament, han expressat la seva satisfacció per la marxa del procés, el qual qualifiquen d'«un projecte ambiciós, amb una clara visió de futur, que ha estat possible gràcies a un treball rigorós que ha tingut la plena sintonia de les quatre caixes». També han valorat positivament el «clima de col·laboració i confiança». La nova caixa d'estalvis que es formarà tindrà uns actius totals d'uns 35.000 milions d'euros, uns dipòsits administrats de 33.000 milions i una inversió creditícia global d'uns 28.000 milions, fet que la situa en la tercera caixa catalana i la vuitena de l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.