Economia

Balfegó assoleix la quota de tonyina en només 4 dies

Les embarcacions pesqueres del grup tonyinaire Balfegó ja tornen cap al port de l'Ametlla de Mar després d'haver aconseguit la quota de pesca autoritzada, 1.382 tones, en només quatre dies. Segons el director general de Balfegó, Juan Serrano, es tracta d'un temps rècord, tot i que no tant com l'any passat, quan van assolir la quota al cap de 25 hores. “Des que es va retardar deu dies l'inici de la temporada pesquera, la durada de la campanya s'ha reduït dràsticament, i això és positiu per a pescadors, armadors i medi ambient”, va dir Serrano, que recorda que fa tres anys que es van modificar les dates de pesca de tonyina roja, que ara són entre el 26 de maig i el 24 de juny. A més, la reducció dels dies de pesca abaixa els costos operatius de la flota tonyinaire.

El mal temps, que ha forçat els vaixells a quedar-se amarrats un parell de dies, i la captura de moles de peix més petites han fet allargar una mica més que el 2014 la temporada.

Amb tot, Serrano assegura que la tonyina roja és una espècie molt abundant al Mediterrani i en la pròxima reunió de l'ICCAT (l'organisme internacional que regula la pesca de túnids) reclamarà un major increment de la quota de tonyina. La previsió de l'ICCAT és augmentar la quota un 20% en els dos pròxims anys, mentre que enguany ha autoritzat un 18% més de captures per embarcació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]