Economia

economia

La Cambra de Barcelona critica la baixa inversió en el Corredor

La Cambra de Comerç de Barcelona va criticar ahir durament la migradesa de la partida que el ministeri de Foment ha pressupostat per al Corredor Mediterrani i la prioritat que l'organisme espanyol continua donant a “les inversions fora dels dos grans corredors europeus”. En un comunicat, la Cambra lamenta que, “l'aposta pel Corredor Mediterrani es torna a quedar curta als pressupostos generals” mentre que, en canvi, subratlla, els comptes presentats aquesta setmana pel govern espanyol de cara al 2016 doten substantivament les actuacions radials d'alta velocitat, que tenen “ baixa densitat de demanda”
i són “alienes a la lògica de corredors transeuropeus”.

Segons les dades detallades per la institució cameral, l'Estat destinarà 1.027 milions d'euros al Corredor Mediterrani. La xifra, inferior als 1.191 milions que aniran a parar al Corredor Atlàntic, queda encara més lluny dels 1.881 milions que seran invertits en altres actuacions fora d'aquestes dues infraestructures.

La Cambra també denuncia que, “el 61 % de l'assignació del Corredor Mediterrani correspon a connexions d'AVE radials”. Així, només un 12% dóna continuïtat als serveis d'AVE al llarg del litoral “i el 27% restant s'assigna a l'adaptació de la xarxa a l'ampli europeu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia