Economia

Font Vella va embotellar 344 milions d'ampolles el 2014

Espera augmentar la producció aquest any després de detectar-se un increment del consum i per l'èxit dels nous formats com ara la gamma destinada a nens amb dibuixos de Disney

Font Vella va embotellar l'any passat un total de 344 milions d'ampolles i espera que al llarg del 2015 aquesta quantitat s'incrementi per l'augment del consum –especialment en els mesos de calor– i per la bona acceptació de la gamma adreçada a nens introduïda a principis d'any. La planta de Sant Hilari, que es va començar a construir el 1966, va rebre l'any passat una inversió industrial de 2,5 milions d'euros.

Les ampolles de 33 cl etiquetades amb dibuixos de Disney com ara els personatges de Frozen, que només es fan a la planta de Sant Hilari, van arribar a les botigues a principis d'any i, des de llavors i fins al juny, han entrat en més d'un milió de cases de l'Estat espanyol, segons consta a l'empresa, que pertany al grup Danone, i representen el 6,3% del creixement en la categoria d'aigua mineral natural. L'èxit d'aquest producte, el Font Vella Kids, juntament amb una reactivació del consum d'aigua embotellada –la crisi també ha afectat el sector en els darrers anys– fa que l'empresa prevegi un augment de la producció per a aquest 2015 per sobre dels 344 milions d'ampolles de l'any anterior.

La de Sant Hilari és la planta d'embotellament d'aigua més gran de l'Estat, amb vuit línies d'envasament –set de PET i una de vidre–. L'any passat en sortien entre 100 i 110 tràilers diaris carregats d'ampolles d'aigua. Actualment a la planta treballen 121 persones de manera directa i 68 de manera indirecta. El 95% del personal és de l'àrea d'influència. El director industrial d'Aguas Font Vella y Lanjarón SA, Javier Guerra, destaca la tendència positiva en el volum de vendes per a aquest 2015. Guerra també destaca que l'empresa fa una forta aposta per la nutrició infantil i els hàbits saludables i que les inversions són contínues en les plantes del grup.

La planta de Sant Hilari, que ocupa uns 20.000 metres quadrats, s'assorteix de l'aigua sostreta de catorze sondejos –pous– a més de 150 metres de profunditat, que arriba a través de tubs d'acer inoxidable als dipòsits d'emmagatzematge de la planta. Es tracta d'una aigua de mineralització dèbil. Allà –i sense que en cap moment hi hagi contacte amb l'exterior– se li fan més de 300 controls diaris per garantir-ne la qualitat. A la mateixa planta es formen els diversos models de les ampolles d'aigua i s'omplen, s'etiqueten i s'empaqueten abans no surten a dins dels camions que reparteixen el producte arreu de l'Estat.

LA DATA

1966
S'inicia
la construcció de l'actual planta d'embotellament de Font Vella, a Sant Hilari Sacalm.

LA XIFRA

200
persones
treballen per a l'empresa, 121 de manera directa i 68 de manera indirecta.

LA FRASE

Sembla que la crisi ha tocat fons. Les tendències són positives
Javier Guerra
director industrial d'aguas font vella y lanjarón


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia