Les empreses de venda de llet a granel preparen l'arribada a mercats de Barcelona

Avui s'inaugura una màquina a Sant Quirze del Vallès i se n'obriran a Castellar, Sabadell, Terrassa, Cerdanyola i Badalona

Les empreses que es dediquen a la venda directa de llet fresca pasteuritzada preparen el seu desembarcament a la ciutat de Barcelona, després de temptejar l'àrea metropolitana, posar un peu (o els dos, depenent del cas) al Vallès i veure que la fórmula funciona amb èxit i que la gent rep amb ganes una llet que, per fi, té el gust de la llet de tota la vida.

La societat de ramaders Via Làctea 2001 SL de Campllong inaugura aquest matí mateix la primera màquina d'aquestes característiques que s'emplaça al Vallès Occidental (ja n'hi havia una a Mollet, al Vallès Oriental, d'una altra empresa, La Lletera d'Osona), i ha triat la rambla de Lluís Companys número 2B de Sant Quirze del Vallès (davant el parc de les Morisques) per situar-la. A més, espera arribar d'aquí a un mes com a màxim a Castellar del Vallès, d'aquí a dos a Cerdanyola del Vallès i Badalona, i d'aquí a tres a la ciutat de Barcelona. «D'aquí a tres mesos en tindrem alguna instal·lada al centre de la capital, encara que les converses són encara molt inicials», explicava ahir un representant de l'empresa, Òscar Romero.

La intenció d'aquesta companyia, com d'altres, és instal·lar-se als encontorns dels mercats municipals de Barcelona. «També a prop dels supermercats, i amb tota probabilitat ens hi cabrien unes 15 tranquil·lament a tota la ciutat», explica Romero. Un dels emplaçaments on aquesta companyia ja té la vista posada és el mercat de la Concepció, al carrer d'Aragó..

Per la seva banda, Josep Puigoriol, portaveu de l'empresa Agrofresc, que ven exclusivament la llet que es produeix al Mas Vilatortella, té previst instal·lar, abans de finals d'any, màquines expenedores en diferents emplaçaments de Terrassa i Sant Cugat del Vallès, encara que de moment només es tracta d'un projecte. El cert és que l'empresa familiar ja en té una d'oberta des de fa uns tres mesos a Sant Fruitós de Bages i n'obrirà dues més a Manresa abans de final d'any. «Cada dia rebem centenars de trucades de gent que ens proposa posar màquines a diferents llocs i que ens demanen que els subministrem la llet, encara que tenim una producció limitada perquè som una explotació familiar», deia Puigoriol. Aquest grup també està interessat a arribar a Barcelona, també als diferents mercats, i ja havien obert converses amb el mercat de la Boqueria. La Lletera d'Osona, que té màquina a Vic, també en vol obrir més a l'eix de la C17 (La Garriga, Granollers...) i no descarta Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.