Safrània clou el cicle de les fires de Montblanc
Safrània, la fira de Sant Martí de productes agroalimentaris de la Conca de Barberà, ha tancat la vuitena edició amb un lleuger augment del nombre de visitants a l'antiga església i claustre de Sant Francesc. Uns 6.100 visitants han tastat al voltant de 7.000 degustacions gastronòmiques, de vins, caves, licors, cervesa i formatges.
Més enllà de les xifres de visitants, també han augmentat les activitats a la cuina situada a l'absis de l'antiga església i a la sala de tast que ocupava una part de la sala de les Corts Catalanes del claustre. S'han anat succeint les demostracions de cuina en directe, maridatges, tallers i xerrades. Això converteix Safrània en un esdeveniment, més enllà de l'àmbit popular, en el qual ja s'havia consolidat, al qual s'afegeix l'aspecte professional, que és molt valorat pels elaboradors i restauradors que hi prenen part.
Amb Safrània, Montblanc tanca un cicle d'esdeveniments que han ocupat set caps de setmana: la Setmana Medieval, Brickània, Terrània, Clickània i Safrània. Han atret unes 80.000 persones i han tingut una impacte econòmic a la vila, però també a bona part de la Conca de Barberà i a zones de l'Alt Camp, el qual supera els tres milions d'euros.