Economia

Bankia continua investigada pel cas de l'Aldea

L'Audiència rebutja el recurs presentat per l'entitat financera

Bankia continuarà com a investigada per presumpta apropiació indeguda en el cas de la fallida de la secció de crèdit de la cooperativa agrícola de l'Aldea. Així ho ha confirmat la interlocutòria de la secció segona de l'Audiència de Tarragona, que resol el recurs d'apel·lació de l'entitat financera en contra de la seva imputació a finals del 2014 per part del jutjat número 1 de Tortosa. Els magistrats han assumit bona part dels arguments de l'associació d'afectats, la cooperativa, l'Ajuntament de l'Aldea i fiscalia, tombant l'estratègia dels advocats del banc de desvincular-se orgànicament del seu antecessor directe, Caja Madrid. En conseqüència, entén que Bankia no només ha de respondre per la seva responsabilitat en el bloqueig dels comptes dels impositors a finals del 2011, sinó també constata que existeixen “indicis documentats” que es produïa l'obertura de comptes de Bankia als impositors de la secció de crèdit, “amb la qual cosa s'augmentava la cartera de clients amb els beneficis que això suposaria”.

El recurs d'apel·lació presentat negava que l'entitat financera fos la successora de la personalitat jurídica de Caja Madrid amb l'objectiu manifest d'esquivar qualsevol eventual responsabilitat criminal pels actes que aquesta última hauria comès en relació amb la fallida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]