Empreses

Grup Iglesias inverteix tres milions en dos restaurants nous

L'empresa de restauració preveu obrir un establiment a Ciutat Vella i un altre a l'Eixample a finals de 2015. La companyia crearà 130 llocs de treball nous en un termini d'un any

Encara no hi ha una data prevista per a l'obertura, però els germans Iglesias, al capdavant de l'empresa familiar de restauració que van heretar dels seus pares, preveuen obrir dos nous restaurants a finals d'aquest 2015. Segons Juan Carlos Iglesias, un dels socis del grup, ja estan treballant en els locals, se n'ha definit el concepte i només queden alguns serrells per tancar.

Un dels restaurants que obrirà l'empresa estarà situat en ple Eixample barceloní, mentre que l'altre se situarà al barri Gòtic, a prop de la catedral. És la primera aventura d'aquest grup de restauració lluny de la seva àrea d'influencia fins ara, el Paral·lel, on té els seus tres establiments i els cinc restaurants que va obrir en aliança amb els germans Ferran i Albert Adrià. Segons Iglesias, el canvi d'escenari, més que una cosa premeditada, ha estat fruit de la casualitat d'haver trobat dos locals que els van “enamorar”.

La inversió per posar en marxa els dos nous restaurants del grup està estimada en uns tres milions d'euros. I suposarà la creació de 70 nous llocs de treball, que, juntament amb els que esperen crear als altres establiments del grup, en sumaran 130 en un any.

La història d'aquest grup està lligada al restaurant Rías de Galicia, que els pares dels actuals directius de l'empresa van obrir l'any 1986-la família ja havia tingut altres establiments-. Juan Carlos i els seus germans van assumir funcions directives a principis de la dècada dels noranta. El seu pare es va apartar del negoci i els va deixar dirigir-lo amb plenes facultats, recorda Iglesias, que qualifica la decisió com “molt encertada” perquè els va permetre prendre iniciatives i va evitar malentesos.

Després de tres anys de dificultats econòmiques per la situació general, la facturació va començar una senda a l'alça el 1997 que va durar deu anys. La crisi, però, va suposar “una davallada fulgurant i absoluta”. Segons Iglesias, el nombre de clients va arribar a caure un 40% i el tiquet mitjà, un 60%. No obstant això, el grup va preferir no acomiadar treballadors, en una decisió que el mateix Iglesias, en els moments més durs de la crisi, ha arribat a considerar errònia perquè posava en risc l'empresa, però que, a la fi, s'ha revelat encertada, segons diu. “Ara tenim els millors treballadors, motivats i implicats amb l'empresa”, declara.

Els darrers anys han estat marcats per una renovació als seus restaurants. Primer va ser La Canyota, una braseria reconvertida en local de tapes, i després el vaixell almirall, el Rías de Galicia, que va veure néixer en el seu sí l'Espai Kru, un nou establiment que ara ocupa el menjador superior.

Els germans Iglesias van agafar l'any 1993 les regnes de l'empresa que abans havia dirigit el seu pare. Des de llavors ha diversificat l'oferta i crescut en facturació i treballadors.
Facturació
12 M€
Treballadors
220
Any de fundació
1986
El detall

El Barri gastronòmic

El 2011 els germans Iglesias es van unir a Ferran i Albert Adrià per obrir el restaurant Tickets i la cocteleria 41º. Es preveia una experiència única, però va créixer amb quatre restaurants més -Pakta, Niño Viejo, Bodega 1900 i Hoja Santa-, tots al voltant del Paral·lel. Ara el Tickets s'ampliarà a l'espai de 41º, que es traslladarà a un local proper durant el primer trimestre de 2016. A més, BCN 5.0, l'empresa resultant de la col·laboració, operarà ara amb la marca El Barri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.