Pep Guardiola

Entrenador del Barça

Guardiola: «Sempre generem perill amb el nostre joc i avui no ho hem fet»

Res d'excuses. Aprendre, fer una crítica i trobar les raons per les quals les coses no han rutllat. Pep Guardiola va ser fidel a la seva manera de pensar, deixant clar que el que toca és aixecar el cap i pensar en el Racing. A l'hora de trobar explicacions a la primera derrota en lliga, el tècnic de Santpedor va deixar que hi havia influenciat el bon partit de l'Atlético i que els seus deixebles no van estar «fins». Aquesta va ser la paraula que més cops va utilitzar: el Barça no va estar fi.

Guardiola va veure un partit en què l'Atlético va jugar amb «els jugadors molt ben organitzats»: «Nosaltres, en canvi, no estàvem fins, sense continuïtat en la passada. Ens ha faltat el control que ens dóna el nostre joc. No he de tirar res en cara a l'equip, ho hem donat tot, però no hem estat fins en la circulació de la pilota, no estàvem ben situats. En part, el motiu és el gran partit de l'Atlético, però també és cert que sempre generem perill amb el nostre joc i avui no ho hem fet.» Guardiola tampoc va voler utilitzar com a excusa la lesió del malià Seydou Keita. «Ha relliscat i s'ha fet mal. Un problema més, però Pedro ho ha fet bé sobre la gespa. Són coses que passen al llarg d'un any i cal sobreposar-se. El que toca és veure per què no hem estat fins i preparar bé el partit contra el Racing.»

I és que va ser un partit on va costar tot molt. «No sé si ells han tingut més estadístiques, però si no tens la pilota és perquè no has estat fi, no perquè no facis bé les ajudes. En dos contraatacs i una falta ens han fet dos gols, però el nivell no ha estat dolent. En la segona part, però, ens ha faltat saber generar ocasions de gol.»

A l'hora d'analitzar altres detalls, Guardiola va explicar del canvi de Xavi que «no estava bé muscularment al descans i tenia por que es trenqués»: «Tot i que estava jugant bé, ell tenia molèsties i si el múscul es cansa és un risc. Amb l'entrada de Bojan volia donar profunditat.» A l'hora de parlar d'altres noms propis, Guardiola va lloar la feina de Bartra i de Jeffren. «Han fet un gran partit, i els vull felicitar», va assegurar.

Els dos joves van jugar perquè les baixes estan fent mal a l'equip, baixes que en part poden venir per la falta de ritme de competició després de l'eliminació en la copa del Rei. Respecte a això, Guardiola va dir: «Ens va bé competir, i si no ho fas et baixa la tensió. Si juguem dos cops a la setmana, estem molt posats, ara és diferent. La motivació ha estat bona, però hem quedat sense gent important en un moment important de la temporada.»

Al final, dos punts, la lliga s'estreny. D'això, Guardiola va dir: «Estem a dos punts. Depèn d'ells i depèn de nosaltres. aquesta és la realitat. Hi queda molta lliga.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.