Esports

Advocacia de l'Estat analitzarà el partit de futbol sala Catalunya-Espanya

El portaveu del grup del PSOE al Congrés, Diego López Garrido, ha anunciat que l'Advocacia General de l'Estat estudiarà les circumstàncies en les quals es va produir el partit oficiós de futbol sala entre Espanya i Catalunya a la província russa de Iacútia (Sibèria)

López Garrido ha afegit que l'Advocacia estudiarà aquest partit futbolístic "per si hi pogués haver usurpació indeguda de signes nacionals". "Es tractarà de veure què es pot fer des de la legalitat sobre això", ha postil·lat.

El Govern, que desconeixia l'existència d'aquest campionat, es posarà en contacte amb els organismes internacionals pertinents per saber en quines circumstàncies se celebra aquest torneig, organitzat per l'Associació Mundial de Futbol Sala.

El combinat de jugadors d'Espanya estava representat per l'Associació Nacional Independent de Futbol Sala, una entitat privada que no reconeix la FIFA -el màxim organisme futbolístic-, com passa amb la Federació Catalana de Futbol Sala.

López Garrido ha destacat precisament que el partit enfrontava "associacions privades", per la qual cosa mancava d'"oficialitat", si bé ha anunciat que l'Advocacia de l'Estat tractarà l'assumpte.

Declaracions oposades
No obstant això, el portaveu del PP al Congrés, Eduardo Zaplana, ha sol·licitat la compareixença de la ministra d'Educació i Ciència, Mercedes Cabrera, perquè expliqui a la Cambra Baixa aquest partit de futbol sala. També en roda de premsa, Zaplana ha considerat que aquest enfrontament esportiu trasllada a l'exterior una imatge "patètica" d'Espanya. "Cal donar la cara, assumir responsabilitats", ha apressat el portaveu parlamentari del PP.

El seu homòleg al grup d'ERC, Joan Tardà, ha afirmat, en canvi, que aquest partit va ser "un acte de normalitat democràtica".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.