Esports

Un Gamper emotiu

El Barça suspèn els actes festius previs al trofeu com a mostra de dol per la mort de Puerta

A més d’un jugador li pot costar saltar avui a la gespa del Camp Nou. L’atzar del calendari ho ha fet coincidir i el Trofeu Joan Gamper també s’ha tenyit de dol per la mort d’Antonio Puerta. La junta del Barça, reunida ahir a la tarda, va decidir suspendre tots els actes festius previs al seu tradicional torneig com a mostra de solidaritat amb el fatal desenllaç del futbolista. Es manté l’homenatge a Nicolau Casaus i el minut de silenci en record per l’històric vicepresident serà conjunt amb el del jove sevillista.

Igualment, el Barcelona va anunciar que el 10% de la recaptació del partit contra l’Inter de Milà anirà destinat a la investigació de malalties cardiovasculars. Unes hores abans, al matí, Joan Laporta, Txiki Begiristain i Carles Puyol es desplaçaran fins a Sevilla per ser a la capella ardent en representació de tot el club. A la tarda, no es farà cap dels actes infantils ni actuacions musicals previstes. Tampoc la ja habitual presentació de la plantilla sota grans focus i alguns petards.

L’entitat s’abocarà en l’acte de reconeixement a la figura de Casaus –amb la presència de les penyes i una pancarta gegant en record del qui fou directiu durant més de 20 anys– i després, just abans de començar el matx, hi haurà un emotiu minut de silenci en memòria d’ell i de Puerta.

El dubte de Figo a l’Inter
A les 22 hores començarà l’enfrontament. L’Inter, que també va expressar el seu condol pel jugador andalús, arriba aquest mateix matí a Barcelona amb el dubte fins a última hora de la presència de Luís Figo. Pel campió italià segur que no hi seran per lesió Vieira i el mediàtic Materazzi, però sí que viatjaran futbolistes de primera fila com Ibrahimovic, Crespo, Cambiasso o Zanetti, a part dels fitxatges de Chivu –va estar a punt de venir al Barça– i del punta Suazo. A Recoba i Adriano se’ls busca equip, tot i que podrien tenir algun minut. Un conjunt fet i que es perfila com un dels grans rivals per a la Champions. Molts al·licients que faran que el Camp Nou presenti una molt bona entrada –podria fregar el ple–, segons fonts de taquilles.

Contràriament al que és habitual, el Barça s’entrenarà aquest matí al Mini i després Rijkaard donarà la llista de convocats. L’holandès alinearà dos equips diferents, però l’objectiu serà millorar la imatge del debut a la Lliga. Les estrenes de Milito, Henry, Touré i Abidal al Camp Nou no podran amagar la necessitat de la plantilla de començar a redimir-se del desengany de la temporada passada i del començament en fals a Santander. Tot i que sigui un amistós i avui pugui costar jugar a futbol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.