L'AXA Barça manté el Palau invicte

Bàsquet

L'AXA Barça ha tornat a obtenir una victòria àmplia, en guanyar per vint punts de diferència contra l'Akasvayu Girona (78-58), i no deixar que el seu rival superés els seixanta punts, com havia obtingut en el mateix escenari aquesta setmana contra el Lotomatica de Roma en l'Eurolliga (86-57).
El Barça, que segueix mantenint-se invicte en la seva pista, ha fet una feina excel·lent en defensa, i hi ha contribuït la feina sobre el pivot Marc Gasol, que ha acabat esgotat, i la contribució de dos jugadors que van cada dia a més, Alex Acker i Ersan Ilyasova.

En el primer quart, el Barcelona ha intentat obrir un avantatge per la via ràpida a través dels triples.

El Barça cobrava el seu primer avantatge (13-5), mentre l'equip gironí només mirava a Marc Gasol perquè es jugués les accions sota la cistella del Barça.

En el minut 16, Montañez fallava el primer llançament de tir lliure, que era el mateix que dir que l'Akasvayu trencava una ratxa de 12 punts seguits des d'aquesta distància, dels 24 anotats.

En la següent jugada, Sada ha anotat el primer triple visitant, el que ha propiciat que l'Akasvayu baixés dels deu punts de diferència (36-28), encara que un petit parcial final de 5-1 ha tornat a situar el Barça amb un avantatge còmode (41-29) al final de la primera part, en què el nord-americà Gary Neal per fi ha anotat la seva primera cistella com a blaugrana.

El millor joc
En el tercer quart, l'Akasvayu ha desplegat el seu millor joc i un parcial de 6-18, amb dos triples dels gironins, ha situat el marcador en un esperançador 47-44. Un minut després, una cistella de Marcanoto la responia el quart triple de l'Akasvayu, obra de McDonald. El marcador s'ha situat en un 49-47, però aquest ha estat l'últim instant d'inspiració dels visitants.

El Barcelona, que havia tocat fons, amb grans desajustos, ha començat a entrar més en joc, gràcia a l'aportació anotadora d'Ilyasova, però també a un immens desgavell a les files del rival, que en els primers minuts de l'últim quart ha encaixat un parcial de 17-3.

A l'Akasvayu no es trobaven solucions mentre el Barça anava obrint una escletxa cada vegada més gran en el marcador fins a una màxim a de vint punts, coincidint amb l'última encistellada del partit(78-58), després de dos llançaments de tir lliure d'Alex Acker.