Esports

L'equip espanyol de natació sincronitzada s'ha vestit d'or i ja té el bitllet cap a Pequín

L'equip espanyol de natació sincronitzada s'ha penjat aquest dissabte l'or, igual que ho van fer ahir amb la disciplina duo, a més de guanyar-se el seu passi per als Jocs de Pequín i ha deixat un obert desafiament a les russes, vigents campiones olímpiques i mundials.

"Estem molt contentes, a més la puntuació ha estat també molt alta, sobretot en tècnica, on estem més baixetes. La veritat és que ha brillat", ha dit Raquel Corral després de la prova que s'ha capbussat a l'aigua amb Alba Cabello, Andrea Fuentes, Thais Enríquez, Gemma Mengual, Gisela Morón, Irina Rodríguez i Paola Tirados.

Amb música de Salvador Niebla, la rutina lliure Àfrica, va ser presentada en els mundials de Melbourne l'any passat, on Espanya va aconseguir la plata.
En el còmput total entre la rutina tècnica de dijous i la lliure d'aquest dissabte -totes dues compten el 50% de la nota com en els Jocs-, l'equip espanyol ha aconseguit 97,834 punts, seguida pel Japó amb 96,501 i el Canadà amb 95,344. Els tres països han aconseguit plaça olímpica.

El Cub d'Aigua de Pequín, que serà seu olímpica de la natació, la sincronitzada i els salts de trampolí, acull des del dia 16 i fins demà dia 20 el torneig que dóna els últims bitllets per als Jocs d'agost, tres per equips i 18 en duos.

El duo format per Gemma Mengual i Andrea Fuentes va aconseguir aquest divendres el passi després d'imposar-se de forma àmplia a les xineses i a les japoneses.

En la competició oficial han obtingut bitllet a Pequín Espanya, el Canadà, Itàlia, Ucraïna, Grècia, Holanda, Suïssa, el Brasil, Israel, França, Corea del Nord, Kazakhstan i Mèxic, que s'uneixen als duos d'Austràlia, la Xina, els EUA, Egipte, Rússia i Nova Zelanda, classificats en tornejos anteriors.

En natació sincronitzada només dues disciplines són olímpiques: el duo, que comptarà amb 24 participants, i l'equip, on competiran tan sols vuit: Espanya, Rússia, la Xina, Austràlia, Japó, el Canadà, EUA i Egipte.

Espanya no ha guanyat mai una medalla olímpica en natació sincronitzada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.