Esports

L'Akasvayu contradiu les institucions i veu possible continuar a l'ACB

Bàsquet

Menys de quaranta-vuit hores després que les institucions públiques anunciessin que veien inviable la continuïtat de l'Akasvayu Girona a l'ACB a causa dels seus problemes econòmics, els rectors del club català han ofert avui una visió totalment diferent en assegurar que la continuïtat de l'entitat en la màxima competició espanyola és perfectament possible.

En la seva compareixença davant els mitjans de comunicació, els membres del Consell d'Administració del club han exposat detalladament els números de les últimes sis temporades, deixant clar que en les dues últimes campanyes, des de l'arribada de l'actual consell, el club no ha generat cap tipus de deute.
A més, han revelat que el deute que existeix a l'entitat va ser produït amb anterioritat, una xifra que ronda els sis milions i mig d'euros als quals caldria afegir la de l'actual temporada, si al final s'acaba produint.

El club es veu capaç de reduir aquest deute si aconsegueix nous actius abans del 30 de juny, segons ha confirmat avui Josep Amat, president del Girona, que s'ha declarat "perplex" davant l'anunci de l'Ajuntament i la Diputació de la pràctica inviabilitat de la plaça a l'ACB.

"Un malalt, abans d'enterrar-lo, ha de morir, i aquí s'ha fet al revés. S'ha fet una declaració institucional de defunció del club per a la qual no estaven legitimats", ha lamentat.

"Nosaltres seguim treballant amb il·lusió, perquè creiem que és possible una solució, i per això no pararem fins a final de mes", ha asseverat.

Amat ha recordat que Akasvayu, l'empresa que dirigeix, ha aportat més de 28 milions d'euros al club en les tres últimes temporades. "Quan vam arribar en la temporada 2005-06, el club estava en procés de dissolució, cosa que es va evitar gràcies a la nostra aportació", ha assenyalat.

Dolgut, el president del club ha assegurat a més que "no ens mereixíem el que se'ns va dir dimarts passat a la reunió amb les institucions. Van ser tot negatives a les peticions fetes en els últims mesos".

Amat ha volgut deixar clar que "mai no hem demanat que les institucions es facin càrrec del deute, només que ens ajudessin a trobar solucions, però no han fet res d'això".

Davant aquesta situació de distanciament entre el club i les institucions, el futur segueix sent una incògnita, encara que des del club es confia a trobar suports per tirar la situació endavant, encara que el termini per eixugar el deute s'acaba al final d'aquest mes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.