Esports

L’Akasvayu fa un pas més cap als ‘play-off’

L’Akasvayu Girona va fer ahir un pas més per assegurar-se una plaça als play-off pel títol de l’ACB. En realitat, va fer la primera meitat del pas. L’equip de Pedro Martínez va superar el Granada a Fontajau per 105-86 i avui estarà pendent del matx que enfronta el Gran Canària i l’Unicaja (13.00 hores) per saber si, amb victòria local, puja al setè lloc de la classificació i deixa l’Unicaja com a equip fronterer o, amb triomf visitant, s’allunya dels canaris (novens ara) amb un marge de dues victòries.

Ahir els gironins es van desfer sense problemes d’un rival que mai no els va angoixar. En aquest sentit, el primer quart s’acabava amb un premonitori 33-20, si bé al descans els andalusos camuflaven una mica la derrota (52-46). A la represa, però, els locals van tornar a forçar la màquina i deixaven el matx gairebé sentenciat a la conclusió del tercer període (83-66).

La resta de la jornada tindrà avui altres centres d’interès. Sobretot amb un Joventut-Tau (33, 12.30 hores) en què la Penya, amb els dubtes de Mallet i Sonseca, buscarà refermar la segona posició; és el primer duel des del triomf badaloní a la final de Copa, per bé que el Tau, apallissat dijous (76-55) a Belgrad als quarts de l’Eurolliga, no arriba prou a punt per clamar revenja. Si es confirmés, també se’n podria beneficiar l’AXA Barça. Els blaugranes, que reben el Menorca (12.30 hores) esperonats pel triomf europeu de dijous, quedarien com a tercers en solitari si guanyen i el Joventut també.

La papereta més complicada, però, serà per al Ricoh Manresa, que rep al Nou Congost (19.00 hores) el líder Madrid. Per bé que la derrota de l’Estudiantes ahir davant el Bilbao (90-93) alleugereix el panorama dels del Bages, Fuenlabrada i Valladolid (empatats a 10 triomfs amb els de Ponsarnau) tenen avui compromisos assequibles, i el Manresa haurà de fer un gran esforç per no descavalcar-se’n.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.