Esports

Semifinals o catàstrofe

Lliga de Campions

En guàrdia. Juga el Barça al Camp Nou en època de traïcions. Entabanadors, hipòcrites i delators campen per terra blaugrana de la mateixa manera que ho fan un equip de rendiment perniciós i uns dirigents de gestos reprovats. El barcelonisme està cremat. Uns fan foguera i uns altres venen fum. Tothom està al límit.
La mocadorada de diumenge contra el Getafe pot ser un parèntesi d'ira o la punta de l'iceberg. El Titanic blaugrana no està per a gaires cops més. Una eliminació avui contra el Schalke 04 enfonsaria molt més que una mera il·lusió. Abocaria el club a un segon any sense títols.

Partit d'alta tensió. Tot el que no sigui guanyar o fer valer el 0-1 de l'anada a Gelsenkirchen per confirmar l'accés a les semifinals de la Champions generaria una catarsi de mocadors i una situació al club de conseqüències greus.

Fins ara el Barça ha desmentit la sortida de Rijkaard a final de temporada, però aquesta possibilitat agafaria tota l'actualitat en cas que el Schalke trenqui tots els pronòstics i guanyi. Sigui com sigui, el president Joan Laporta, el vicepresident Marc Ingla i el secretari tècnic Txiki Begiristain van voler ahir fer costat a l'entrenador i la plantilla i van baixar al vestidor per "animar-los".

"Ja havia parlat personalment amb el president després del partit contra el Getafe i ara s'ha dirigit als jugadors. Això significa que estem tots junts per complir la feina", va confirmar Rijkaard, mentre negava que el màxim dirigent hagi proposat una prima en cas de passar l'eliminatòria, tal com va fer en les semifinals de Copa contra el València. "No s'ha referit a diners, sinó simplement a estar tots units. El nostre objectiu més gran és acontentar els aficionats", va remarcar.

Història favorable
El Barcelona només ha perdut dues eliminatòries europees quan ha jugat al Camp Nou amb avantatge al partit d'anada: va ser a la UEFA 1980/1981 quan el Colònia va vèncer 0-4 (global; 1-4) i a la Recopa 1984/85 quan el Metz va guanyar 1-4 (global: 5-6).

El Schalke creu en la gesta, per bé que és l'equip menys golejador dels que han arribat als quarts de final del torneig (només sis gols en nou partits). Kuranyi, la seva estrella, ha marcat un gol en vuit partits, però el conjunt alemany recupera respecte a l'anada un puntal al mig del camp (Jones) per intentar imposar el seu joc físic, directe i aeri.

El Barça, amb Milito finalment a punt, intentarà "jugar al més lluny possible de l'àrea pròpia i mantenir el seu estil", com va aconsellar Puyol. És cert que l'equip està lluny del seu millor moment i arrossega una evident fragilitat quan ha de gestionar els marcadors, però espera un cop de mà de l'afició i fer valer la seva experiència.

El Barça tot just ha perdut tres partits (Chelsea -2- i Liverpool) dels últims 36 en la competició i busca la seva desena semifinal a la Copa d'Europa. Si no arrodoneix la nit, els dies que queden a Rijkaard i companyia se li giraran en contra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.