Esports

Josep Guardiola: "El Barça no és sospitós de no fer país"

FC Barcelona

“El Barça no és sospitós de no estimar el país. Gens ni mica. S’ha sigut molt injust en les crítiques cap al club aquests dies”. Guardiola va expressar el seu malestar amb els atacs que ha rebut ell mateix i la directiva per la controvertida convocatòria de la Copa Catalunya. “Que diguin de mi el que vulguin, però em sorprèn que s’ataqui el club, com he arribat a llegir, dient que no estima Catalunya, que no es fa país”.


El tècnic de Santpedor, llançat en el seu discurs, va responsabilitzar la Federació Catalana de Futbol (FCF) de la polèmica generada. “El dia que hi pensin una mica i s’asseguin a parlar del tema, això no passarà. La Federació no pot posar el torneig en unes dates en què ja se sap que 15 jugadors no hi seran; que el programin en pretemporada i hi aniré amb tots els jugadors, la gent podrà veure’ls i TV3 tindrà una gran audiència. És tan simple com això: ara no tenia aquests jugadors”, va afegir Guardiola.
 

“Jo defenso els interessos esportius del club i ho dic ben clar, no em vaig voler arriscar. Em sap greu per la gent de les Terres de l’Ebre i de Sant Carles de la Ràpita, si estan ofesos ho lamento moltíssim, però vaig justet de jugadors”.
 

El tècnic, però, no va digerir que part de les crítiques vinguin de l’Espanyol, especialment del conseller Joan Collet. “Ells van deixar de portar molts més jugadors que nosaltres, i jugadors molt importants com ara De la Peña, Tamudo, Jarque. I els entenc perfectament”.
Així mateix, va reiterar que el risc de lesió s’incrementava per l’escenari del partit contra el Sant Andreu. “Puc afirmar per experiència pròpia que aquests camps condicionen molt; hi ha molt contacte, la superfície és diferent. Si assumim que per a un tenista no és el mateix jugar en herba o en terra, també ho hem d’entendre amb el cas dels futbolistes”.
 

Tant directe i continuat va ser el discurs del tècnic, que no va poder repetir-lo en castellà, a petició d’un periodista: “Home, això surt de dins i no es pot treure més d’un cop”, es va excusar després d’intentar, sense èxit, repetir l’speach. Clar... i en català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.