Esports

La ruleta de Guardiola

Lliga BBVA

Amb la satisfacció per la golejada a Gijón i a punt per rebre el Betis al Camp Nou, Pep Guardiola acaba de complir 100 dies a la banqueta del Barça i ja s'albira que una de les seves divises seran les rotacions. Una manera de tenir tothom en alerta. Tot i que la plantilla és curta, tal com assenyalen els tècnics, el de Santpedor està formant de moment un nucli de confiança de 15-16 jugadors i són aquests 4 o 5 futbolistes per ara més suplents que titulars els que han de permetre agafar aire als més titulars i alhora acabar creant una forta competència que beneficiï l'equip.

El cert és que Guardiola no té encara un onze del tot definit -i no se sap si el tindrà-, però sí que ha apuntalat la columna vertebral i diversos ressorts. Després de sis partits oficials, tres de Lliga i tres de Champions, l'entrenador català no ha repetit cap onze inicial, per bé que ha alineat sempre d'entrada Víctor Valdés -l'únic que ha jugat tots els minuts-, Alves, Puyol, Xavi i Eto'o. És l'eix blaugrana. Un porter, un defensa, un migcampista i un davanter, amb l'afegit del lateral dret, l'únic nou fitxatge que apareix en aquesta relació.

Touré, el gran sacrificat
Igualment, hi ha sis jugadors més gairebé fixos: Márquez, Abidal, Keita, Henry, Iniesta i Messi. En ells, alguna lleu lesió i els compromisos per seleccions han condicionat que no fossin titulars en tots els partits. El cas és que, sumats, són onze futbolistes, els més utilitzats per Guardiola i la base sobre la qual s'assenta el nou projecte.

No obstant això, hi ha quatre jugadors més que apareixen de primera alternativa i empenyent, encapçalats per Sergio Busquets i Piqué, tots dos a l'alça, Pedro i Touré. Precisament, la irrupció del migcampista del planter, sense tremolar al pivot defensiu, ha generat una competència inesperada, amb Touré de gran sacrificat. L'ivorià ha passat de ser peça indiscutible per a Rijkaard a recurs per a Guardiola. Keita, ubicat de pivot i també d'interior esquerra, només va ser suplent en el debut a la Lliga, i en les properes jornades s'haurà de veure per on decideix tirar Guardiola. Hi ha tres llocs per a cinc candidats.

En un tercer nivell, hi han arrencat Hleb, condicionat per la lesió, Bojan, Sylvinho, Gudjohnsen, Martín Cáceres -aquests últims quatre no han estat titulars en cap partit- i Pinto -no ha debutat-, que han tingut poca o molt poca presència. Són, per ara, els suplents sense discussió de l'era Guardiola. "Vaig notar bones sensacions", va expressar ahir Cáceres després de disputar els primers 10 minuts de barcelonista. A l'uruguaià li queda un llarg camí després d'un començament al ralentí.

Amb tot, l'objectiu del cos tècnic és tenir tota la plantilla motivada i preparada per jugar. Segons el que expliquen els protagonistes, això "es veu a diari als entrenaments". "No hi ha una foto fixa de l'equip, però això no ens afecta. Qualsevol pot jugar", explicava Márquez fa uns dies. "Tots donem el màxim per ser-hi. Hi ha més nivell als entrenaments i creix la competència", va indicar el defensor mexicà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.