Esports

Urnes el 5 o el 6 de juliol

Barça

El FC Barcelona viurà un vot de censura, la qual cosa no és una sorpresa. I amb gairebé tota seguretat serà el primer cap de setmana de juliol, el dissabte 5 o el diumenge 6. La validació de firmes avança a un ritme “molt bo i amb absoluta normalitat”, segons va explicar a aquest diari David Moner, president de la Mesa del Vot de Censura, però el procés d’al·legacions a les motivacions de la moció de censura allargarà el procés. Així, el primer cap de setmana de juliol entrarà en terminis admissibles i permetrà a l’actual directiva tancar l’exercici 2007-08, que s’acaba el 30 de juny, abans que una eventual derrota al vot de censura els forcés a dimitir.

En relació al recompte, ahir es portaven validades 4.102 firmes de socis favorables a la moció i és previst que avui se superi la xifra de les 5.882 necessàries, a falta fins i tot d’una caixa –1.000 firmes més– que quedarà pendent d’obrir demà al matí. Quan s’acabi aquest recompte seran analitzades les 641 firmes qualificades de dubtoses que ara ja estan apartades i les que puguin aparèixer avui i demà.

De 10 a 20 dies hàbils
També demà s’obre el període perquè el club presenti al·legacions a l’escrit de motivació d’Oriol Giralt i Christian Castellví, els socis impulsors de la moció. David Moner analitzarà la documentació dilluns i dimecres. “Dimarts és inexcusable la meva presència a València per motius professionals”, va explicar a l’AVUI. Suposant que la resposta de Moner satisfés les parts, el club disposaria des del dijous 12 de 10 a 20 dies hàbils per citar a urnes. Aquest termini ja fa del dissabte 5 data vàlida, per bé que al límit (seria el 20è dia).

Amb tot, fonts pròximes al procés assenyalen que les possibles contraal·legacions de Giralt i Castellví i probables del club situaran aquest termini d’entre 10 i 20 dies més enllà en el calendari. Aquest fet faria més còmode l’objectiu de la junta de tancar exercici.

Moció al marge, l’activitat a les oficines continua. D’entrada, ahir es va formalitzar del tot el traspàs de Martín Cáceres. Tal com va informar dimarts l’AVUI, el central uruguaià, que avui arriba a Barcelona des de Montevideo, costa 16,5 milions d’euros. El jugador passarà la revisió mèdica, firmarà i es farà les primeres fotografies. No serà presentat, com Keita i Piqué; el primer serà el tècnic Pep Guardiola.

“Estic molt content, i la família també. Al Recreativo he lluitat per la permanència; ara els objectius són ben diferents”, va indicar Martín Cáceres encara a Montevideo. “Sóc fort, àgil i el que més em caracteritza és l’agressivitat”, va resumir a Ona FM.

A banda, el secretari tècnic blaugrana, Txiki Begiristain, es va reunir ahir amb l’agent de Sergio García, Màgic Díaz, per informar-se de la situació contractual de l’internacional del Saragossa. L’exblaugrana convenç Guardiola per polivalent (pot jugar a la banda i de davanter centre) i en cas que fallin altres opcions (Silva o Hleb) el Barça abordaria el fitxatge. El club aragonès, descendit a Segona, l’ha taxat en 12 milions d’euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.