Esports

El Regal Barça venç clarament el Zalgiris (90-68)

Eurolliga

El Regal Barça no s’hi jugava res a efectes de classificació, ahir al Palau Blaugrana contra el Zalgiris Kaunas, després que la setmana passada ja s’havia assegurat de passar al Top 16 com a campió del Grup B. La victòria, però, sí que significava per a l’equip català la consecució d’alguns registres d’aquells que sempre donen prestigi a un equip. I l’equip de Xavi Pascual va demostrar professionalitat, va superar clarament els lituans per 90-68 i va aconseguir els objectius.

Així, el Regal Barça ha tancat la primera fase de l’Eurolliga 2008-09 com el millor dels 24 participants, amb 9 triomfs i 1 sola derrota, en la que suposa la millor fase inicial dels blaugranes a la màxima competició europea des que en la temporada 2001-02 es va crear aquest sistema de competició, encara que llavors els grups eren de vuit equips. En la temporada 2003-04, el Barça també va ser primer de grup amb un balanç de 12 triomfs en 14 partits. Això significa un 85,7% de triomfs, una mica inferior al magnífic 90% d’ara.

A més, la victòria d’ahir sobre el Zalgiris, permet el Regal Barça de mantenir la seva ratxa a l’Eurolliga, on ha sumat set triomfs seguits des que el 6 de novembre va patir l’única derrota (71-61) a la pista del Montepaschi Siena.

Sense Ilyasova, lesionat al genoll dret, el Barça va començar el partit fred, potser encomanat per la poca presència d’aficionats a les graderies i el Zalgiris, que s’hi jugava el pas al Top 16, ho va aprofitar, per mitjà de Salenga i Maciulis, ahir els seus millors homes (el pivot Loren Woods va ser baixa), per aconseguir un 5-13 i un 19-21 al final del primer quart.

El Barça, però, es va posar les piles i pujant la intensitat defensiva i amb l’encert de Grimau (18 punts al final), Navarro (16) i Fran Vázquez (10) ja va arribar al descans amb avantatge (44-39) i va sentenciar en el tercer quart (71-49).

Mamadou Samb
Després, l’equip blaugrana arribaria a tenir una màxima diferència de 25 punts (86-61) en un partit en què Xavi Pascual va donar gairebé 11 minuts al jove Mamadou Samb. El pivot d’origen senegalès de 19 anys, que juga al vinculat, el Cornellà, va mostrar detalls interessants, i va anortar 5 punts (2/4 tirs) i va fer dos taps.

Dilluns, el Barça sabrà quins seran els seus rivals en el Top 16, camí dels quarts de final, el pas previ a la final four de Berlín.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.